loader
Foto

Alain Delon este Zorro, la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

Dacă e marți, e  Telecinemateca​ la TVR1! Pe 17 mai, de la ora 21:10, vedem filmul „Zorro” (ZORRO–  Italia, Franţa - 1975 ), o capodoperă a cinematografiei mondiale.

 

Telespectatorii au ocazia să îl vadă pe Alain Delon în filmul de aventură italo-francez din anul 1975, Zorro. Este singura producție în care personajului creat de Johnston McCulley se află în America de Sud și nu în California sau în Mexic, după cum era cunoscut din povestirile populare mexicane.

În provincia sud-americană Nueva Aragon, guvernatorul spaniol proaspăt numit este ucis de banda de mercenari a colonelului Huerta, care vrea să pună mâna pe putere. Prieten vechi al guvernatorului, spadasinul Diego de la Vega jură să-i răzbune moartea și îi preia identitatea, încurcând planurile infamului colonel.

(w882)

Don Diego a devenit spadasinul Zorro pentru a apăra oamenii din Los Angeles de opresiunea politică. Zorro folosește faimosa litera Z ca „semn”, folosindu-și sabia pentru a o sculpta în hainele - sau uneori în trupurile - adversarilor săi în trei lovituri rapide.

(w882)

Începe astfel o confruntare permanentă între cei doi, complicată și de viața dublă a lui Diego. Preluând postul de guvernator, acesta se preface a fi un fanfaron fricos, în timp ce alter-ego-ul său, Zorro, devine eroul justițiar al întregului ținut.

Regia: Duccio Tessari

Cu: Alain Delon, Ottavia Piccolo, Enzo Cerusico, Moustache

Puţină lume ştie că acest film l-a inspirat pe Ilya Salkind să facă un film despre un super-erou şi astfel a fost realizat „Superman”, în 1978. Zorro a fost unul dintre primele filme occidentale moderne care au fost difuzate în China în 1978 după Revoluția culturală. Mai mult de 70.000.000 de oameni au mers la cinematografe să-l vadă.

16:45 Floarea nopţii

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1