loader
Foto

Anchetarea Elenei Udrea şi încrederea în justiţie, dezbătute la Foc încrucişat

Dosarele DNA ale fostului ministru PDL al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi derularea evenimentelor care au avut-o personaj principal, în ultima săptămână, pe Elena Udrea au fost analizate în emisiunea  “Foc încrucişat”, difuzată la TVR 1 şi TVR+.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

Moderatoarea Alina Stancu şi invitatul permanent Cornel Nistorescu au dezbătut acest subiect de actualitate, alături de cei doi invitaţi ai ediţiei - avocatul Daniel Fenechiu şi Dumitru Borţun, profesor de comunicare la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

În cursul dezbaterii, Daniel Fenechiu a subliniat că “niciodată, nicio persoană nu a primit trei mandate în două ore”. Avocatul invitat în emisiunea “Foc încrucişat” a mai spus că este nevoie de întărirea încrederii oamenilor în justiţie. “ICCJ are autoritatea de a cenzura un dosar. (…) La modul la care merg arestările, acest dosar foarte greu de instrumentat va fi de lungă durata”, a spus Daniel Fenechiu.

“Aşa cum merg lucrurile acum, nicio comisie parlamentară nu poate să controleze SIE sau SRI” , a mai apreciat avocatul Fenechiu care consideră că, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, Elena Udrea va primi aviz favorabil pentru arestarea preventivă.

“Nu pot să cred că timp de 10 ani Elena Udrea s-a luptat cu sistemul din interior, pentru ca acum să se lupte cu el şi din afară. … Ea are o imagine foarte proastă, atât în spaţiul public, cât şi printre parlamentari. Să vedem dacă justiţia se poate detaşa de spaţiul public”, a mai apreciat Daniel Fenechiu.

În acelaşi timp, profesorul Dumitru Borţun a subliniat, la rândul său, ideea încrederii publice în puterea judecătorească: “Nu contează doar să facem justiţie, ci să generăm încredere”. Dumitru Borţun a mai remarcat, în acelaşi context: ”Încercăm aplicarea regulilor democratice unui sistem birocratizat şi poliţienesc”.

Despre fostul ministru, Dumitru Borţun a spus: ”Elena Udrea a ajuns fără să vrea în categoria celor care acum trebuie să lupte (…) Ea este din categoria oamenilor care se caracterizează prin consum ostentativ”.

***

Din 7 septembrie 2014, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

3:35 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)

4:00 Sport (R)

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1