loader
Foto

Aniversare „Ora Regelui”: 10 ani de întâlniri cu istoria, la TVR 1

10 ani de descoperiri, de emoții, de povești. 10 ani de emisiuni, filme documentare și ediții speciale dedicate marilor evenimente regale aniversăm la „Ora Regelui” în săptămâna 11-17 iulie. Noi subiecte dedicate regalităţii din România – 16.07, ora 14.30.

 

Ora Regelui

Emisiunea „Ora Regelui” de la TVR 1 împlinește, săptămâna aceasta, zece ani de întâlniri cu istoria. Zece ani de emisiuni, filme documentare și ediții speciale dedicate marilor evenimente regale.

(w882)

La împlinirea unui an de la lansarea emisiunii „Ora Regelui”, echipa emisiunii dăruieşte Majestăţii Sale Margareta fotografia cu Regele Mihai și Regina Ana, realizată de directorul de imagine Mihai Covrig

„Zece ani care s-au încununat cu aproape 500 de emisiuni, realizate împreună cu întreaga echipă, câteva zeci de documentare, câteva premii, o carte și o experiență de nedescris.

Am însoțit Familia Regală a României în vizite în țară și în străinătate, la curți regale sau în țări republicane și am descoperit oameni minunați: o Românie demnă, pe care am promovat-o și pe care am dat-o drept model. Ca să arătăm cine am fost și cine putem fi”, subliniază Camelia Csiki, unul dintre prezentatorii şi realizatorii emisiunii „Ora Regelui” de la TVR 1.

Adunate în doar câteva minute, telespectatorii vor regăsi imagini din numeroase producții ale Televiziunii Române pe care le-au văzut în acești ani. Vor retrăi bucurii și tristeți, nostalgii și speranțe, alături de cei care fac parte cu mândrie și loialitate din echipa închegată în acest timp.

(w882)

(w882)

Principesa Sofia a inaugurat în grădina Palatului Elisabeta din Bucureşti o expoziție personală de fotografie. Alteța Sa Regală documentează o parte mai puțin cunoscută a Maramureșului, în intenţia de a promova comunitățile românești din nordul țării. Expoziția „Primăvara în Maramureș” constituie punctul final al turului de prezentare, organizat pentru vizitatorii Palatului Elisabeta, și va rămîne deschisă toată vara.

(w882)

(w882)

(w882)

Urmărim ediţia aniversară „Ora Regelui” la TVR astfel:

TVR 1 – sîmbătă, 16 iulie 2022, ora 14.30

TVR Internațional - sîmbătă, 16 iulie 2022, ora 16.00

TVR Moldova – joi, 21 iulie 2022, ora 16.00

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Prezentator: Camelia Csiki

Redactor: Diana Ilica

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Camelia Csiki

credit foto: romaniaregala.ro

1:35 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1