loader
Foto

Galerie foto

Apuseni: drumuri şi ţitere, la „Exclusiv în România”

Ediţia Exclusiv în România de săptămâna aceasta a adus telespectatorilor obiective unice din Munţii Apuseni.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În această sâmbătă după-amiază descoperim, alături de membrii echipei Exclusiv în România, câteva dintre frumuseţile Apusenilor, dar şi muzica locului. Noi experienţe ce merită trăite, poveşti şi peisaje unice sunt incluse şi în oferta ediţiei din 10 iunie a emisiunii realizate de Cristi Tabără la TVR. Exclusiv în România se difuzează de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

(w882) Cristi Tab

În comuna Avram Iancu din judeţul Alba, Cristi Tabără face cunoştinţă cu un tezaur uman viu - învăţătorul Nicolae Coroiu, dar şi cu instrumentul său muzical unic, ţitera. Îi ascultă şi pe elevii lui, care îşi egalează deja maestrul şi încearcă să deprindă tainele cântării lor.

Între timp, ceva mai sus, în Munţii Apuseni, echipa Exclusiv în România porneşte în căutarea altor unicate. Călătorii ajung la Izbucul Tăuz, cel mai adânc din România, parcurgând peştera Coiba Mare, care deţine două recorduri: cea mai adâncă galerie scufundată şi portalul cu cea mai lată deschidere din ţară.

(w882)

În zona Platoului Padiş pătrundem, alături de membrii echipei, în peştera Cetăţile Rădesei. Ajungem şi la gheţarul Focul Viu - la timp pentru a surprinde raza de soare care îl aprinde - şi urmărim cum temerarii călători parcurg, pe lanţuri, frumoasele chei ale Galbenei.

(w882)

(w882)

În final, îşi îngăduie cu toţii un răgaz, pentru o seară cu gulaş bihorean la ceaun, în sunet de chitară.

(w882) Cristi Tab

Toate acestea le vedem sâmbătă, de la 18.00, la TVR 1 şi TVR+, la Exclusiv în România.

Imagini cu locuri frumoase, locuri unice - toate completate cu poveşti bine spuse, cu oameni cum rar întâlneşti, dar şi cu secrete gastronomice, pe care Cristi Tabără şi colegii săi le descoperă în ţara noastră, fac parte şi din oferta noului sezon Exclusiv în România. Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1 şi www.tvrplus.ro, de la ora 18.00, iar la TVR HD, duminică, de la 12.30. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania. TVR+ este disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Despre Exclusiv în România

Din 27 aprilie 2013, telespectatorii TVR 1 au ocazia să cunoască obiective turistice unice în Europa sau chiar în lume, care pot fi văzute Exclusiv în România. În fiecare sâmbătă, de la ora 18.00, românii pot afla ce potenţial turistic au locurile în care trăiesc, dar şi multe informaţii extrem de utile, dintr-o emisiune de turism semnată şi prezentată de Cristian Tabără. Exclusiv în România este transmisă în simulcast pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro.

În fiecare episod Exclusiv în România, Cristian Tăbără călătoreşte, descoperă şi prezintă obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice şi, mai ales, unicate europene şi mondiale din România, dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic. Emisiunea întâlneşte telespectatorul cu destinaţii spectaculoase, cu povestea şi istoria locului, cu facilităţi locale (acces, cazare, distracţii, costuri), cu trasee de încercat, specific local, gastronomie, tradiţii şi atracţii locale.

 

Realizator: Cristian Tabără

Jurnalişti: Lorelei Mihală, Daniel Georgescu

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1