loader
Foto

Galerie foto

„Arta trebuie să ajungă la omul de pe stradă!"

Este crezul regizorului american Robert Wilson, invitat duminică la „ Garantat 100% ” .  Sezonul de Oscar la  „ Garantat 100% ” a continuat cu o nouă ediţie pe 5 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

Este una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale avangardei artistice mondiale din ultimii 50 de ani.

Artist vizual, performer, coregraf, scenarist, regizor, Robert Wilson a participat anul acesta la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ocazie cu care i-a acordat realizatorului Cătălin Ştefănescu un interviu.

Robert Wilsom nu a fost pentru prima dată la noi ţară în 2017; regizorul a montat în 2014 „Rinocerii”, de Eugen Ionescu, un spectacol despre care s-a vorbit foarte mult, la Teatrul Naţional din Craiova.

(w882)

„Invitatul nostru a vorbit pe larg la Garantat 100% despre tipurile de emoţie şi despre sentimentele profunde pe care doreşte să le obţină atunci când lucrează cu actorii din spectacolele sale. Robert Wilson ne-a împărtăşit crezul său artistic, convingerea sa, conform căreia "arta trebuie să ajungă la omul de pe stradă".

(w882)

Despre colaborarea sa cu Lady Gaga, dar şi despre câţiva dintre prietenii şi colaboratorii săi, printre care se numără actriţa Tilda Swinton, dansatorul şi coregraful Mikhail Barishnikov, actorul Willem Dafoe, muzicianul Tom Waits, regizorul Jim Jarmusch, compozitorul Philip Glass mai povesteşte regizorul Robert Wilson la Garantat 100%.

(w882)

Regizorul Robert Wilson şi-a amintit de copilăria sa, de primele gesturi nonconformiste, precum şi de relaţia cu tatăl său, care a fost primarul oraşului Wako, din statul Texas.

Pe 15 octombrie, în deschiderea noului sezon, cel de-al 36-lea, al emisiunii Garantat 100%,  Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu actorul Armand Assante, pe 22 octombrie, Ethan Hawke a fost în studioul Garantat 100%, iar Sir Derek Jacobi a oferit un interviu Televiziunii Române, pe care Cătălin Ştefănescu ne-a invitat să îl vizionăm în 29 octombrie.

***

Despre Garantat 100%

Le-a dat garanţii la fiecare ediţie, iar după 18 ani, telespectatorii o recunosc drept una dintre cele mai de succes emisiuni culturale. Cătălin Ştefănescu prezintă la TVR 1 „felul nostru de a face televiziunea”: Garantat 100%. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

 

 

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

0:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1