loader
Foto

Galerie foto

„Atenție, film realizat în perioada comunistă!”, un anunţ de tip „cancel culture”?

Marian Voicu a discutat recentele recomandări CNA privind anunţurile care preced filmele româneşti dinainte de '89, cu Mircea Toma, la “Breaking Fake News”. Miercuri, 23 februarie, ora 23.00, la TVR 1. | VIDEO

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+.

Anunțul „Atenție, film realizat în perioada comunistă!” ar putea fi plasat înainte de difuzarea la televiziune a filmelor românești realizate înainte de 1989. Este recomandarea Consiliului Național al Audiovizualului un act de cenzură? Vor fi interzise filmele românești clasice?

Este o decizie luată de neomarxiști, similară curentului „cancel culture” (cultura anulării) din Occident? Sunt câteva dintre temele pe care jurnalistul Marian Voicu le-a abordat în discuţia cu Mircea Toma, membru al CNA.

Urmărim „Interviul săptămânii, cu Marian Voicu” la “Breaking Fake News”, emisiunea dedicată combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării.

(w882)

(w882)

România s-a angajat să interzică folosirea lemnelor de foc până în 2023, iar naziștii câștigă teren în Ucraina, susținuți de Occident – semnalul de alarmă este tras, binențeles, de presa rusă. Acestea şi alte subiecte au fost detaliate la „Revista presei Fake, cu Horia Grușcă”.

NATO a ucis mii de oameni în Iugoslavia acum 22 de ani și a dislocat alte zeci de mii și o va face din nou pentru a ataca Rusia. Avertismentul a fost lansat de ambasada Rusiei din Africa de Sud pe rețelele sociale. Fotografiile folosite s-au dovedit, însă, a fi trucate. Am aflat amănunte de la „Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea”.

„Spărgătorii de Fake News, Zaiafet și Geminschi” au din nou subiecte la care să reflectăm în ediţia de miercuri “Breaking Fake News”: Oculta mondială a pus la cale nu doar pandemia, ci și cel de-al Treilea Război Mondial, care a fost prezis de mult. Globaliștilor din Vest li se mai opun astăzi doar patrioții din Est. În plus, se lucrează la înlocuirea popoarelor – primii vor fi francezii.

La cei 95 de ani ai săi, regina Marii Britanii bea zilnic câteva pahare de vin românesc. Iată, s-a spus în rețelele sociale din România, care era secretul longevității sale. Așa să fie?​ Cu siguranţă, ne clarificăm „subiectul” la „Vocea patriotului raționale, cu Tetelu”.

(w882)

(w882)

(w882)

​În fiecare miercuri, de la 23.00, la TVR 1 e ora Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Emisiunea e realizată şi prezentată de Marian Voicu.

 

1:35 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1