loader
Foto

Galerie foto

Audienţe de top pentru TVR 1 de 1 Decembrie

Cel mai urmărit minut al paradei militare de la Arcul de Triumf a adus postului TVR 1 peste 1 milion de telespectatori. TVR 1 - locul 2 în topul celor mai urmărite transmisiuni de la paradele militare.

 

Televiziunea Română a celebrat prin programe speciale Ziua Naţională a României. Duminică, 1 Decembrie, telespectatorii au putut viziona, la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova, ediţii speciale #eusuntromania, transmisiuni directe ale paradelor militare organizate, dar şi ediţii speciale ale emisiunilor consacrate ale postului. Ca în fiecare an, Televiziunea Română a fost partener oficial al evenimentelor şi a transmis integral parada militară de la Arcul de Triumf din Capitală şi ceremoniile de la Alba-Iulia şi Buzău

(w500)

credit foto: Laura Neagu

La TVR 1, ziua de 1 Decembrie s-a desfăşurat sub genericul #eusuntromania, iar numeroşi telespectatori au ales să petreacă mare parte a acestei zile alături de principalul post al Televiziunii Române. Cel mai vizionat program pe 1 Decembrie la TVR 1 a fost parada militară de la Arcul de Triumf din Bucureşti, unde telespectatorii au avut parte de momente unice - de la zborul celor şase avioane F16, dar şi defilarea, în premieră, a celui mai modern radar mobil al Forţelor Aeriene - urmată paradele militare de la Buzău şi Alba-Iulia. Telespectatorii au urmărit în număr mare spectacolul Noi suntem români şi ediţia a şasea a sezonului al patrulea Vedeta populară.

(w882)

credit foto: Dorin Chioţea

Transmisiunea directă a paradei militare de la Bucureşti, comentată pentru a zecea oară de Adelin Petrişor şi avându-l partener de microfon pe colonelul Constantin Spânu, a adus postului TVR 1 poziţia a doua la nivelul întregii ţări, în intervalul 11.10-12.33. Aproape 850.000 de telespectatori (4,7% rating şi 13,6% cotă de piaţă) au preferat să vadă parada militară şi transmisiunea TVR 1 în format high definition de la eveniment. Şi la nivelul publicului din oraşe şi al celui comercial  TVR 1  a ocupat poziţia a doua cu parada de la Arcul de Triumf: urban: 442.000 de telespectatori (4,6% rating mediu şi 14,7% share); comercial: 123.000 de telespectatori (2,9% rating şi 12,3% cotă de piaţă). Pe categoria de public de peste 18 ani din oraşe, TVR 1 a ocupat primul loc pe intervalul difuzării paradei de 1 Decembrie de la Bucureşti (425.000 de telespectatori, 5,2% rating şi 15,3% cotă de piaţă).

(w882)

credit foto: Ioana Chiriţă

Finalul transmisiunii directe a paradei militare de la Arcul de Triumf a dat şi cel mai urmărit minut, înregistrat la 12.32, când peste 1.000.000 de telespectatori (5,9% rating şi 16,9% share) vizionau, în direct, defilarea militarilor.

Şi transmisiunile directe ale paradelor militare de la Buzău şi Alba-Iulia au adus postului TVR 1 locul al doilea şi al treilea pe intervalul lor de difuzare:

Parada de 1 Decembrie de la Buzău - unde a defilat cea mai mare divizie din România, Divizia 2 Infanterie Getica – a adunat în faţa micilor ecrane la TVR 1 peste 800.000 de telespectatori (4,5% rating şi 12,9% cotă de piaţă), cifre cu care TVR 1 s-a situat pe poziţia a treia în topul celor mai urmărite programe pe intervalul 12.33-12.53. Aceeaşi poziţie, şi pe publicul urban şi comercial.

(w500)

Parada militară transmisă în direct din oraşul Marii Uniri şi comentată de jurnalistul TVR Mihai Rădulescu şi invitaţii lui, a fost urmărită la TVR 1 de 832.000 de telespectatori la nivel naţional  (4,7% şi 13,5% cotă de piaţă), postul TVR 1 fiind al doilea cel mai vizionat pe interval. Acelaşi loc 2 a obţinut TVR 1 cu transmisiunea directă a paradei militare de la Alba-Iulia şi pe publicul urban şi comercial.

Şi spectacolul extraordinar Noi suntem români, dedicat zilei de 1 Decembrie, transmis de TVR 1 de la Sala Transilvania din Sibiu, la care Iuliana Tudor a fost gazdă, s-a situat în top 5 al celor mai urmărite programe la nivel naţional, pe intervalul său de difuzare (17.00-19.07), cu o medie de 539.000 de telespectatori (3,0% rating şi 6,8% cotă de piaţă). Vârful de audienţă al programului care ne-a propus „o călătorie prin istoria României” s-a înregistrat la 18.56, când peste 850.000 de telespectatori urmăreau spectacolul la care au participat „Junii Sibiului”, Trupa K1, Paula Seling, Nicolae Furdui Iancu, Grupul „Crai Nou”, actorii Vlad Rădescu, Sorin Francu şi alţii.

(w500)

credit foto: Doru Ochea

Ediţia specială de 1 Decembrie a emisiunii Vedeta populară, câştigată de lectorul universitar care renunţase la muzică acum 38 de ani, dar care a decis să îşi testeze calităţile interpretative în show-ul de folclor de la TVR 1, a fost de asemenea printre cele mai urmărite programe ale serii de 1 Decembrie. Emisiunea realizată şi prezentată de Iuliana Tudor la TVR 1 a fost în top 5 al programelor serii pe intervalul 21.00 – 22.50, cu o medie de peste 600.000 de telespectatori la nivel naţional (3,4% rating şi 7,3% cotă de piaţă). Cel mai urmărit minut al show-ului de talente din folclorul românesc s-a înregistrat la 21.26, când 730.000 de telespectatori (4,1% rating şi 8,2% cotă de piaţă) urmăreau proba a doua a concursului - duetele cu interpreţii consacraţi.

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.
**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).
Sursa: Kantar Media
Copyright: ARMA
Prelucrare: SRTv

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: luni, 15 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România”

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

publicat: luni, 15 aprilie 2024

De multe ori, problemele locative îşi găsesc rezolvarea pe cale amiabilă, însă există şi situaţii când singura soluţie este Instanţa de ...

 

#tvr1