loader
Foto

Avocata Mihaela Olaru, în direct cu telespectatorii la „Oamenii şi Legea”

Emisiunea care oferă telespectatorilor răspunsuri la problemele lor juridice şi posibilitatea de a fi în legătură directă cu avocata Mihaela Olaru a revenit cu un nou sezon la TVR 1. Din 2 octombrie, în direct, de luni până joi, ora 13.00.

 

Oamenii și Legea

Zi de zi, foarte mulţi oameni se confruntă cu situaţii de ordin juridic dintre cele mai diverse. Respectând misiunea publică de educare şi informare, emisiunea „Oamenii şi legea” de la TVR 1 oferă telespectatorilor posibilitatea de a obţine în direct un răspuns corect de la specialişti în domeniul juridic, răspuns ce poate fi de mare ajutor în rezolvarea problemelor lor. Cei care urmăresc programul pot afla, de asemenea, soluţiile pe care le au la îndemână atunci când constată o încălcare a drepturilor lor. Din 2 octombrie, emisiunea „Oamenii şi legea” revine cu ediţii în direct la TVR 1, în cel de-al treilea sezon, difuzat de luni până joi, ora 13.00.

„Oamenii şi legea” conţine informaţii utile şi practice, aplicate, la problemele cu care se confruntă cei care ne urmăresc, fiind un mijloc de informare pentru toţi cetăţenii care ar fi ideal să-şi cunoască drepturile şi libertăţile, un ajutor în a descifra şi a înţelege orice act normativ, precum şi aflarea noutăţilor legislative”, spune avocata Mihaela Olaru, moderatoarea emisiunii „Oamenii şi legea”.

(w882)

Ca şi la sezoanele anterioare, invitaţi în platou sunt specialişti din domeniul juridic, avocaţi, judecători, procurori, notari, cu toţii nume cunoscute în domeniul lor. Gazda emisiunii, avocata Mihaela Olaru, va prezenta telespectatorilor speţe primite inclusiv prin e-mailuri sau scrisori, oferind explicaţii juridice pe marginea lor.

În cel de-al 3-lea sezon, emisiunea aduce în atenţia telespectatorilor teme importante şi de maxim interes pentru cei care ne urmăresc. Printre acestea - Problemele locative; Tutela şi curatela; Concedierea; Protecţia victimelor infracţiunilor grave; Divorţul şi cererile accesorii divorţului; Violenţa în familie; Probleme rutiere; Testamentul; Executare silită; Contractul de vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere; Dreptul la proprietate; Dreptul muncii; probleme actuale la locul de muncă; Malpraxisul - când este săvârşit şi cum îl recunoşti; Drepturile copilului; Hărţuirea la locul de muncă; Drogurile etc.

(w500)

Avocat cu peste 20 de ani experiență în Barou, Mihaela Olaru știe să îmbine perfect tematica juridică şi munca de televiziune. Fiecare ediție este atent pregătită de echipa de jurnaliști a emisiunii, astfel încât, pe marginea telefoanelor și mesajelor de la telespectatori, gazda emisiunii, împreună cu invitații săi, să ofere explicații juridice pe înțelesul tuturor.

(w500)

Mihaela Olaru este implicată activ în viața socială, fiind un specialist în dreptul familiei, care militează împotriva violenței domestice, coordonează campanii pentru protecția și promovarea drepturilor copilului și a familiei extinse. De asemenea, este inițiatoarea proiectului de educație juridică în școli, „Viața fără Violență”, proiect demarat în 2013, care s-a derulat an de an, în București, precum și la nivel național.

(w500)

„Ne va fi bine dacă avem cunoștințe juridice și îi invit pe telespectatorii care urmăresc emisiunea juridică Oamenii și legea luni, 2 octombrie, începând cu ora 13.00, să ne fie alături și în noul sezon, deoarece au nevoie de cunoștințe juridice minimale pentru a-și putea apăra drepturile și interesele. Vă mulțumesc și vă aștept cu drag să interacționăm în direct în emisiunea juridică „Oamenii și legea” la TVR 1!”, ne învită Mihaela Olaru.

(w500)

Telespectatorii pot trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj pe WhatsApp, la nr. 0728.754.133, prin de e-mail - la oameniisilegea@tvr.ro, precum şi pe adresa TVR: Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti.

Pot intra şi în direct cu avocata Mihaela Olaru şi invitaţii ei în fiecare zi de luni până joi, de la ora 13.00 la 14.00, la telefonul telespectatorului - 0734.449.399.

Moderator: Mihaela OLARU – avocat

Jurnalişti: Raluca Amzăr, Ileana Gaiţă

Producător: Mihaela Grecu Grădinaru

 

 

1:35 Pâine, dragoste şi fantezie (R)

Telecinemateca (PANE, AMORE E FANTASIA-Italia, 1953)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Luigi Comencini

Cu: Vittorio De Sica, Gina Lollobrigida

*Comedie. Redactor Adriana Vulpe

*Ursul de Aur-Festivalul Filmului de la Berlin, 1955

*Nominalizări la premiile BAFTA (cea mai bună actriţă străină-Gina Lollobrigida) şi Oscar (pentru scenariu original)

(Reluare)

3:10 Sport (R)

(Reluare)
 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1