loader
Foto

Avocatul Gabriel Biriş, invitat la "Banii tăi"

Vineri, 22 februarie, o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Monica Ghiurco
Banii tăi

Bugetul a fost adoptat săptămâna trecută de Parlament, dar deblocarea cheltuielilor statului este amânată în continuare, până la promulgarea legii. Între timp, se discută intens despre efectele negative ale Ordonanței 114. Fără soluții clare, deocamdată.  Discutăm astăzi, la emisiunea despre banii tăi.

După ce în 5 zile a trecut prin comisii şi prin plen, Bugetul pentru 2019 a fost adoptat vinerea trecută în Parlament. Opoziţia a votat împotrivă, argumentând că bugetul este nerealist și că inflația devine problematică: românii plătesc deja mai mult pe alimente şi energie.

Băncile se pregătesc deja pentru programul Prima Casă, în noua variantă pregătită de Guvern. Finanțarea se va adresa tinerilor, în funcție de venit, dar va pune condiții suplimentare. Discutăm despre programul Prima Casă cu analistul financiar Irina Chițu.

Ordonanța 114 face obiectul unor discuții între BNR și Finanțe, în vederea găsirii unei soluții onorabile prin care intențiile legiuitorului să poată fi puse în mod legal în aplicare. Din păcate, Finanțele au ieșit cu această Ordonanță fără să se consulte cu nimeni, iar acum curg obiecțiile, în special din zona bancară.

Despre efectele preconizate sau nu, ale Ordonanței 114 discutăm și noi astăzi în emisiune, cu Gabriel Biriș, avocat specializat în taxare.

Urmăriți în fiecare vineri emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.  În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1