loader
Foto

Banii europeni, mai aproape de români

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a discutat despre facilităţile aplicaţiei MySMIS 2014 cu jurnalistul Claudiu Lucaci la Prim-plan, pe 21 martie, de la ora 21.00, în direct, la TVR 1 şi TVR+. În partea a doua – despre lupta pentru Casa Albă.

 

Claudiu Lucaci

Ediţia este disponibilă online pe TVR+. (Partea I)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+. (Partea a II-a)

Perioada de testare a modulului „Depunerea cererii de finanţare” din aplicaţia MySMIS 2014 s-a încheiat vineri, 18 martie. Modul de accesare a fondurilor europene se schimbă, România putând ajunge de acum mai uşor la banii europeni. Despre acest subiect a venit să ne spună mai multe ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, în prima ediţie Prim-plan a săptămânii, moderată de Claudiu Lucaci. În partea a doua, discuţia s-a îndreptat către Statele Unite şi lupta pentru Casa Albă. Emisiunea s-a difuzat în direct, luni, 21 martie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

Elaborată de către Ministerul Fondurilor Europene împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, aplicaţia MySMIS 2014 facilitează schimbul electronic de informaţii între beneficiari şi autorităţile cu atribuţii în gestionarea fondurilor europene structurale şi de investiţii, acoperind funcţional cerinţele a şapte autorităţi de management ale programelor operaţionale, din trei ministere, pe principiul simplificării şi uniformizării cerinţelor. Este un nou început pentru România, mii de români putând depune mai rapid proiectele şi solicitările pentru fonduri europene. Ministrul Aura Răducu a oferit telespectatorilor TVR 1 detalii despre acest proiect, luni seară, la Prim-plan.

De la ora 22.00, în partea a doua a emisiunii, Claudiu Lucaci a pus întrebarea: cine sunt cei care se luptă pentru Casa Albă în SUA? Răspunsurile au venit de la Dan Petre, director al Institutului Diplomatic Român şi de la Dan Turcu, senator independent.

De luni până joi, după Telejurnal, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale momentului. Şi telespectatorii pot adresa propriile întrebări pentru invitaţii emisiunii Prim-plan din această seară, pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR.

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1