loader
Foto

"Banii tăi": Modelul românesc de creștere economică

Luni, 3 iunie, TVR 1 a transmis o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 18:30.

 

Monica Ghiurco
Banii tăi

Monica Ghiurco a realizat două interviuri: unul cu Cristian Grosu, redactor-șef cursdeguvernare.ro și celălalt, cu Bogdan Rogin, expert în fonduri europene (continuare a interviului difuzat în ediția trecută).

În interviul cu Cristian Grosu s-a discutat despre modelul românesc de creștere economică: economia românească a înregistrat în primul trimestru o creștere cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut (în 2018 se înregistrase o creștere cu 4,1 %). În 2019 motorul dezvoltării rămâne consumul, însă acesta afectează atât prețurile, cât și deficitul. Guvernul României mizează pe o creștere economică de 5,5%, în timp ce estimările Comisiei Europene și ale FMI au fost revizuite în scădere, spre 3,3%, respectiv 3,1%. În aceste condiții, România mai are înca spațiu de crescut datoria (de la 40% până la 60%), însă specialiștii recomandă mai multă prudență, în condițiile în care importurile ating pragul de 70%, iar investițiile sunt minime; dar și stabilirea unui echilibru macroeconomic.

(w882)

Tema interviului cu Bogdan Rogin a fost simplificarea accesării fondurilor europene: dificultăți de ordin politic - proiectul de ordonanță de urgență elaborat de experții români de la Bruxelles la solicitarea expresă a premierului Dăncilă este deocamdată abandonat.

(w882)

Urmăriți în fiecare luni emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 18:30, pe TVR1 și online pe TVR+. În reluare, în fiecare marți, de la ora 9:00, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

Foto: Mircea Mitrofan

 

 

 

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Invitat Nicoleta Rădăcină, jurnalistă, editorul proiectului "Unfinished Love Stories"

Teme de discuţie

-la inceputul acestei saptamani, pe 23 aprilie, chiar de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor, Fundația EIDOS a lansat platforma editorială UNFINISHED LOVE STORIES ce pune în lumină povești reale de iubire, în toate formele ei. Platforma are ca sursă de inspiraţie Modern Love, cea mai citită rubrică din The New York Times, coordonată de jurnalistul Daniel Jones. S

Invitat Oana Alexandru Constantinescu-Consilier de Imagine si Eticheta Sociala

Absolventa a Facultatii de Psihologie din Bucuresti, Oana Alexandru Constantinescu este unul dintre puținii experți din România in Eticheta socială si de business. Jurnalist timp de 20 de ani, incepand cu varsta de 14 ani, iar apoi expert in PR si comunicare, Oana a inteles prin prisma meseriilor sale importanța bunelor maniere, in orice context social.
Invitat Alina Neacşa floristă, furnizor al Casei Regale a României
Teme de discutie

-flori si culori de Sarbatori

-cursuri de aranjamente florale ca terapie ocupationala şi surse viitoare de venit

-recent, Alina a fost reconfirmata de Casa Regala a Romaniei drept furnizor oficial

Invitat Irina Margareta Nistor, critic de film

Teme de discutie

-saptamana viitoare, pe 29 aprilie, se decerneaza Premiile Gopo-evenimentul este la a 18-a editie

-filmul despre care am vorbit si in Weekend Matinal-"Nasty"-a fost selectat pentru o proiecţie specială la Festivalul International de la Cannes, aflat la 77-a editie.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

9:50 În grădina Danei

* Episodul 2

Realizator Dana Constantinescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1