Banii tăi: Interviu cu Daniela Cîmpean, Președintele Consiliului Județean Sibiu
luni, 24 iunie 2019
Subiectele ediției au fost: Portul Constanța, redeschiderea minelor din România cu zăcăminte bogate în metale rare, aeroportul Băneasa redevine operațional și simplificarea accesării fondurilor europene. Luni, 24 iunie, ora 18:30, pe TVR1 și pe TVR+.

Pe 24 iunie s-a difuzat ultima ediție a emisiunii „Banii Tăi” din sezonul 7.

Guvernul Dăncilă a supraviețuit moțiunii de cenzură, moneda euro și-a reluat cursul ușor ascendent, după o relativă stagnare. Premierul dă asigurări că la 1 septembrie va fi majorată valoarea punctului de pensie, chiar dacă legea pensiilor nu a trecut de Senat, urmând să fie aprobată de Camera Deputaților. Între timp avem noutăți și în planul economiei reale: aeroportul Băneasa redevine operațional, ministrul Economiei anunță redeschiderea minelor din România cu zăcăminte bogate în metale rare. Și tot azi vorbim și despre portul Constanța.

Se spune despre portul Constanța că este adevărata cauză pentru care România nu este acceptata în zona Schengen. Ca să nu afectăm interesele comerciale uriașe reprezentate de portul olandez Rotterdam. Până una-alta, iată care e situația economico-financiară la fața locului. La noi, evident. Detaliem subiectul cu Daniela Șerban, Director general, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Guvernul redeschide minele închise cu fonduri uriaşe în ultimii 13 ani. Decizia s-a materializat deja pentru 3 din cele 530 de mine. Ministrul Economiei, Niculae Bădălău anunță și primele contracte, pentru Remin Baia Mare, Cupru Min, Moldomin și Băița.

Aeroportul Baneasa redevine operațional, cu aproape un an mai târziu față de prima estimare. Asta după ce, vecinătatea aeroportului a devenit foarte aglomerată. Detaliem subiectul cu Alexandru Ivan, Director General, Compania Națională Aeroporturi București.

(w640)

Vă vorbeam acum câteva zile despre simplificarea accesării banilor europeni și anunțam că la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc la Sibiu un summit al experților în fonduri structurale și de investiții. O soluție obligatorie pentru unitățile administrativ teritoriale care sunt nevoite să se descurce pe cont propriu, bugetul de stat fiind insuficient pentru nevoile de dezvoltare. Partener al celor de la Advisory Hub este Consiliul Județean Sibiu, condus de Daniela Cîmpean, invitată la „Banii Tai”.

Ne revedem luni, 1 iulie, cu un nou sezon al emisiunii noastre și o nouă oră de difuzare: 13:30. Și nu uitați, să puneți deoparte măcar 10% din cât încasați, pentru sănătatea dumneavoastră financiară!

Din 1 iulie 2019, urmăriți sezonul 8 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 13:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Foto: Mircea Mitrofan

 

 • 17:15
  Prinţul Jumong
  Serial * (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006) Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su Episodul 63 *Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Handbal feminin
  * Liga Florilor. Etapa 3 Rapid Bucureşti-Gloria Bistriţa Comentatori: Dragos Bocanaciu/ Dragos Cojocaru Producător Daniela Enăchescu Transmisiune directă
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:10
  Bufniţa Cenuşie
  Film * Bufniţa Cenuşie (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene * Dramă. Film bazat pe biografia naturalistului de origine engleză Archibald Belaney, personalitate controversată a anilor 1930, care a adoptat o identitate indiană, luptând pentru conservarea mediului sub numele de. Fascinat de cultura amerindiană, tânărul Archie îşi părăseşte Anglia natală la începutul secolului XX şi duce o viaţă de vânător în pustietatea canadiană. Întâlnirea şi povestea de dragoste cu băştinaşa Anahareo îi vor schimba radical atitudinea faţă de natură şi animalele sălbatice, transformându-l din vânător, în protector al acestora. Redactor Adriana Vulpe
 • 23:10
  Omul care dăruieşte oglinzi
  Oana, Adina și Alex sunt trei dintre răniții de la Colectiv a căror viață s-a schimbat dramatic după tragedie. Din cauza arsurilor, privitul zilnic în oglindă devenise o tortură. După ani de suferință, ei au reușit să treacă peste asta cu răbdare, ambiție dar și cu sprijinul celor din jur. Omul care dăruiește oglinzi, un documentar-lecție despre cum înveți să trăiești din nou. Realizator Alina Amza
 • 23:59
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 00:03
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:50
  Politică şi delicateţuri
  cu Mircea Dinescu Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producător Dan Manoliu
 • 01:40
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 01:55
  Fan/Fun urban
 • 02:20
  Bufniţa Cenuşie
  (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene Dramă. Redactor Adriana Vulpe
 • 04:15
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:05
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 05:55
  Imnul României