loader
Foto

Galerie foto

Banii tăi: Interviu cu Daniela Cîmpean, Președintele Consiliului Județean Sibiu

Subiectele ediției au fost: Portul Constanța, redeschiderea minelor din România cu zăcăminte bogate în metale rare, aeroportul Băneasa redevine operațional și simplificarea accesării fondurilor europene. Luni, 24 iunie, ora 18:30, pe TVR1 și pe TVR+.

 

Monica Ghiurco
Banii tăi

Pe 24 iunie s-a difuzat ultima ediție a emisiunii „Banii Tăi” din sezonul 7.

Guvernul Dăncilă a supraviețuit moțiunii de cenzură, moneda euro și-a reluat cursul ușor ascendent, după o relativă stagnare. Premierul dă asigurări că la 1 septembrie va fi majorată valoarea punctului de pensie, chiar dacă legea pensiilor nu a trecut de Senat, urmând să fie aprobată de Camera Deputaților. Între timp avem noutăți și în planul economiei reale: aeroportul Băneasa redevine operațional, ministrul Economiei anunță redeschiderea minelor din România cu zăcăminte bogate în metale rare. Și tot azi vorbim și despre portul Constanța.

Se spune despre portul Constanța că este adevărata cauză pentru care România nu este acceptata în zona Schengen. Ca să nu afectăm interesele comerciale uriașe reprezentate de portul olandez Rotterdam. Până una-alta, iată care e situația economico-financiară la fața locului. La noi, evident. Detaliem subiectul cu Daniela Șerban, Director general, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Guvernul redeschide minele închise cu fonduri uriaşe în ultimii 13 ani. Decizia s-a materializat deja pentru 3 din cele 530 de mine. Ministrul Economiei, Niculae Bădălău anunță și primele contracte, pentru Remin Baia Mare, Cupru Min, Moldomin și Băița.

Aeroportul Baneasa redevine operațional, cu aproape un an mai târziu față de prima estimare. Asta după ce, vecinătatea aeroportului a devenit foarte aglomerată. Detaliem subiectul cu Alexandru Ivan, Director General, Compania Națională Aeroporturi București.

(w882)

Vă vorbeam acum câteva zile despre simplificarea accesării banilor europeni și anunțam că la sfârșitul acestei săptămâni va avea loc la Sibiu un summit al experților în fonduri structurale și de investiții. O soluție obligatorie pentru unitățile administrativ teritoriale care sunt nevoite să se descurce pe cont propriu, bugetul de stat fiind insuficient pentru nevoile de dezvoltare. Partener al celor de la Advisory Hub este Consiliul Județean Sibiu, condus de Daniela Cîmpean, invitată la „Banii Tai”.

Ne revedem luni, 1 iulie, cu un nou sezon al emisiunii noastre și o nouă oră de difuzare: 13:30. Și nu uitați, să puneți deoparte măcar 10% din cât încasați, pentru sănătatea dumneavoastră financiară!

Din 1 iulie 2019, urmăriți sezonul 8 al emisiunii „Banii Tăi”, în fiecare luni, de la ora 13:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Foto: Mircea Mitrofan

 

21:00 Gala umorului

*Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Gala umorului, una dintre cele mai longevive productii ale Televiziunii Române din epoca modernă, vă propune în continuare întâlnirea cu marii actori ai Generaţiei de Aur în scheciuri celebre, momente şi schiţe comice.

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitată Lia Bugnar

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1