loader
Foto

Biochimia muzicii, cu Alexandra Ungureanu, luni, la „Vis sau realitate”, pe TVR 1 | VIDEO

A fost olimpică la chimie în liceu, a cochetat cu domeniul, dar muzica a atras-o mai mult. Denisa Duţă, director ştiinţific IBA, e mentorul la care a apelat Basti Ţopescu pentru a-şi ajuta invitata să-şi împlinească visul din copilărie, acela de a deveni biochimist în domeniul industriei alimentare. Episodul 5 al noului sezon „Vis sau realitate” s-a difuzat luni, 27 noiembrie, de la ora 22.30, la TVR 1.

 

Sebastian Felix Țopescu
Vis sau realitate

A început să ia lecții de canto și pian încă de la 6 ani, iar în adolescență a studiat chitara. Primele ei melodii au fost compuse de nume importante precum Dinu Giurgiu, Ionel Tudor, Adrian Despot, Marius Țeicu și Cornel Ilie, ceea ce însemna un debut puternic şi anunţa o carieră strălucitoare. Printre reușitele ei se numără colaborările cu trupa SISTEM și cu trupa Crush, alături de care a produs melodii care au rămas de referință pentru muzica anilor 2000 în România. De-a lungul carierei, Alexandra Ungureanu a mai colaborat cu Nora Deneş Symphonical şi cu Soundland şi a lansat și piese solo, precum „Nopți și zile”, iar talentul ei și pasiunea pentru artă nu se rezumă doar la scena muzicală.

(w500)

S-a luptat ani de zile cu tracul de scenă, întrucât se pierdea adesea din cauza emoțiilor și nu reușea să se exprime muzical așa cum își dorea, fiind o perfecționistă convinsă.

(w500)

E dedicată total muzicii şi scenei, iar în 2020 a câştigat şi titlul „Bravo, ai stil”. În continuare, însă, este foarte discretă când vine vorba de viaţa personală. Puţini ştiu că, în liceu, Alexandra Ungureanu era olimpică la chimie şi că a cochetat cu domeniul biochimiei.

(w500)

Pasiunea pentru muzică a fost, însă, mai mare. Luni, 27 noiembrie, la TVR 1, la „Vis sau realitate”, Basti a provocat-o să-şi împlinească visul... şi anume acela de a deveni biochimist în domeniul industriei alimentare. Ba mai mult, a apelat la ajutorul şi know-how-ul unui mentor: dr. Denisa Duţă, director ştiinţific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București.

(w500)

S-ar fi simţit la fel de în elementul ei dacă ar fi ales acest drum sau muzica rămâne, fără nicio urmă de îndoială, viaţa Alexandrei Ungureanu? Am aflat totul luni, 27 noiembrie, de la ora 22.30, la TVR 1.

(w882)

„Când mă gândesc la coloana sonoră a copilăriei mele, una dintre vocile principale care răsare din amintiri este cea a Alexandrei Ungureanu. Nu e de mirare, având în vedere talentul și munca depuse de ea în domeniul muzical. Alexandra este cunoscută pentru optimismul și ambiția ei, ceea ce însă i-a adus și o doză de perfecționism la pachet. Totuși, toate proiectele de până acum i-au reușit impecabil! Deci, poate ajută și perfecționismul ăsta la ceva…”, semnează tot un perfecționist convins – Basti Ţopescu.

(w500)

Nu ştim dacă biochimia poate explica sau poate vindeca de boala perfecţionismului, dar cu siguranţă poate aduce multă bucurie unui pasionat al acestui domeniu. Cum a reacționat Alexandra Ungureanu la provocarea lansată de Basti Ţopescu, am descoperit luni, de la ora 22.30, la TVR 1, în noua ediţie „Vis sau realitate”.

 

0:00 Omul anului (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

(Reluare)

1:00 Istorii ascunse (R)

Realizator Cristina Băican

(Reluare)
 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

 

#tvr1