loader
Foto

Galerie foto

„Breaking Fake News!”: despre percepția Halloweenului în spațiul mediatic românesc |VIDEO

Duminică, 5 noiembrie, ora 19.00, v-am invitat să urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake News!” la TVR 1!

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Ați putut viziona Interviul săptămânii, cu Marian Voicu.

După 1990, Halloweenul și-a făcut loc, treptat, în spațiul mediatic de la noi. Pentru unii, este o tradiție occidentală importată, pentru alții un pretext comercial asociat cu Black Friday, Vinerea Neagră.

(w882) Halloween

Pentru unii este Ajunul Sărbătorii tuturor sfinților, pentru alții, însă, este o sărbătoare păgână antiortodoxă, ba chiar satanică.

Ce este adevărat și ce este fals în toate acestea?

(w882) Dragos Mus

Invitat: Dragoș Mușat, jurnalist

Rubrica Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea, a adus în atenția dumneavoastră  una din narațiunile care circulă în spațiul mediatic românesc: „Halloweenul este o sărbătoare străină de spiritul românesc și de tradițiile ortodoxe, o sărbătoare a fricii, întunericului și a morții!”

(w882) Halloween

La Revista presei fake, cu Horia Grușcă ați putut afla despre blocada comunicaţiilor impusă de Israel în Gaza, care favorizează manipularea informaţiilor, iar propaganda de război şi-a făcut loc în jocurile video pentru copii.

(w882) Palestina

Între timp, un propagandist al Kremlinului cere ca toţi cei care insistă să studieze limba ucraineană în Rusia să fie daţi pe mâna serviciilor secrete.

(w882) Palestina

Sfârșitul Primului Război Mondial a însemnat pentru teritoriile ocupate până atunci de Imperiul Otoman începutul unei lungi perioade în care popoarele și-au căutat o identitate statală. Același lucru s-a întâmplat și cu cei care trăiau pe teritoriul Palestinei și care s-au confruntat mai bine de un secol cu nesiguranță și conflicte. Despre toate acestea în rubrica ​Fake-uri istorice, cu Gabriela Avram!

***

Producător: Marian Voicu

3:55 Viaţa satului (R)

Moderator Gabriel Gherghescu

Jurnalişti: Teodor Dumitriu, Bădiţa Dumitru

Producător Gabriel Gherghescu

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1