loader
Foto

Breaking Fake News: Halloweenul miliardarilor planetei – Ziua păcălelii la români

Despre petrecerea celor mai bogaţi oameni ai lumii... la care nu au participat cei mai bogaţi oameni ai lumii, în ediţia „Breaking Fake News” difuzată pe 9 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR1.| VIDEO

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Informaţia despre vizita lui Elon Musk la castelul Bran a ţinut, timp de câteva zile, titlurile jurnalelor de ştiri şi ale primelor pagini ale presei din România. Angelina Jolie, Larry Page sau Jeff Bezos sunt alte nume vehiculate intens în media referitor la mega-petrecerea bogaţilor lumii în ţara lui Dracula.

​Detalii şi exclusivităţi uluitoare completau zilnic ştirea plecată de pe o platformă online şi preluată masiv în toată presa. Halloweenul ar putea rămâne în istoria presei românești ca Ziua păcălelii.

Subiectul nu putea fi ratat de Marian Voicu la „Breaking Fake News”! Rubrica Interviul săptămânii, în care l-a avut ca partener de dialog pe Andrei Ţăranu, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, SNSPA, a deschis ediţia din 9 noiembrie a emisiunii de la TVR 1, la ora 18.00.

(w882)

La Revista presei fake, cu Horia Gruşcă, am aflat povestea porcului românesc, cel mai ieftin din Europa, pe cea a rechemării românilor în armată şi a jocului video prezentat de televiziuni ca luptă reală.

(w882) ordin

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii, a fost ţinta unei tentative de răpire şi omor. Mobilul s-a dovedit a fi o teorie a conspiraţiei, populară printre politicienii americani. Cu detalii a venit Tatiana Țarfulea în aceeaşi ediţie a emisiunii, la Conspiraţia săptămânii.

(w882) ura

Şi tot pe 9 noiembrie, Gabriela Avram ne-a provocat să descoperim Fake-uri istorice: unul dintre cele mai mari dezastre ale secolului al XIX-lea a fost incendiul din Chicago. Incendiul a fost real, dar ştirile privind incendiul au fost false.

(w882) incendiu

Iar reporterii „Breaking Fake News” – Spărgătorii de Fake News Zaiafet şi Geminschi au relatat, în exclusivitate, de la petrecerea miliardarilor de la Bran… la care nu au fost.

(w882) reporterii

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor și-au găsit explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată miercuri, pe 9 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...

Mega-incendiile, o ameninţare globală – documentar în premieră la TVR1 | VIDEO

Joi, 23 martie, ora 21.00, la TVR1 și online pe TVR+, vedem documentarul „Mega-incendiile (INCENDIES GÉANTS ENQUÊTE SUR UN NOUVEAU FLÉAU - ...