loader
Foto

Breaking Fake News: Halloweenul miliardarilor planetei – Ziua păcălelii la români

Despre petrecerea celor mai bogaţi oameni ai lumii... la care nu au participat cei mai bogaţi oameni ai lumii, în ediţia „Breaking Fake News” difuzată pe 9 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR1.| VIDEO

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Informaţia despre vizita lui Elon Musk la castelul Bran a ţinut, timp de câteva zile, titlurile jurnalelor de ştiri şi ale primelor pagini ale presei din România. Angelina Jolie, Larry Page sau Jeff Bezos sunt alte nume vehiculate intens în media referitor la mega-petrecerea bogaţilor lumii în ţara lui Dracula.

​Detalii şi exclusivităţi uluitoare completau zilnic ştirea plecată de pe o platformă online şi preluată masiv în toată presa. Halloweenul ar putea rămâne în istoria presei românești ca Ziua păcălelii.

Subiectul nu putea fi ratat de Marian Voicu la „Breaking Fake News”! Rubrica Interviul săptămânii, în care l-a avut ca partener de dialog pe Andrei Ţăranu, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, SNSPA, a deschis ediţia din 9 noiembrie a emisiunii de la TVR 1, la ora 18.00.

(w882)

La Revista presei fake, cu Horia Gruşcă, am aflat povestea porcului românesc, cel mai ieftin din Europa, pe cea a rechemării românilor în armată şi a jocului video prezentat de televiziuni ca luptă reală.

(w882) ordin

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii, a fost ţinta unei tentative de răpire şi omor. Mobilul s-a dovedit a fi o teorie a conspiraţiei, populară printre politicienii americani. Cu detalii a venit Tatiana Țarfulea în aceeaşi ediţie a emisiunii, la Conspiraţia săptămânii.

(w882) ura

Şi tot pe 9 noiembrie, Gabriela Avram ne-a provocat să descoperim Fake-uri istorice: unul dintre cele mai mari dezastre ale secolului al XIX-lea a fost incendiul din Chicago. Incendiul a fost real, dar ştirile privind incendiul au fost false.

(w882) incendiu

Iar reporterii „Breaking Fake News” – Spărgătorii de Fake News Zaiafet şi Geminschi au relatat, în exclusivitate, de la petrecerea miliardarilor de la Bran… la care nu au fost.

(w882) reporterii

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor și-au găsit explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată miercuri, pe 9 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

0:00 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:40 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1