loader
Foto

Galerie foto

“Breaking Fake News”, sezon nou din 5 octombrie, la TVR 1 | VIDEO

Din 5.10, jurnalistul Marian Voicu ne dă întâlnire miercurea, de la 18.00, la TVR 1. În prima ediţie a noului sezon “Breaking Fake News”, alături de Ovidiu Nahoi, redactor șef RFI România, despre războiul ruso-ucrainean: mobilizare parţială şi noi anexări.  

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Cât e adevăr și cât e minciună din toate informațiile pe care le auzim zilnic? Cum facem să nu ne lăsăm înșelați? Întrebări aflate pe buzele tuturor își caută explicații şi în noul sezon al emisiunii “Breaking Fake News”. Prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării a revenit la TVR 1 cu un nou sezon din 5 octombrie. Emisiunea moderată şi realizată de Marian Voicu se difuzează miercurea, de la ora 18.00, la TVR 1.

 

Rusia anexează 15% din Ucraina – provinciile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie, iar Putin a ordonat mobilizare parțială, prima după 1941. Propaganda de război, dezinformarea și discursul instigator la ură contribuie la escaladarea conflictului.

Nici Occidentul nu este ferit de efectele populismului, formațiunile de extremă dreapta, de extracție nazistă și fascistă câștigă teren și chiar ajung la putere în Suedia și Italia.

(w882)

O analiză asupra transformărilor socio-politice în Europa ne-a propus jurnalistul Marian Voicu în prima ediţie a noului sezon “Breaking Fake News”, alături de invitatul său - Ovidiu Nahoi, redactor șef RFI România. Miercuri, 5 octombrie, ora 18.00, la TVR 1.

Putin a declarat război „Occidentului satanic”. Are de partea sa propaganda TV, care sună precum cea sovietică, doar că este în format HD. Am aflat mai multe la „Revista presei Fake”, cu Horia Grușcă.

Tatiana Țarfulea a explicat un alt subiect fierbinte, la „Conspirația săptămânii”: Un fost ministru român de Externe reia teza lui Putin privind caracterul artificial al statului ucrainean, provocând protestul Kievului.

Iar Gabriela Avram a căutat şi ne-a reamintit „Fake-uri istorice”. În ediţia din 5 ocombrie - Propaganda Kremlinului a vorbit în ultimul secol despre construirea identității naționale în fostele imperii rus și sovietic; în realitate, însă, este o uniformizare sau chiar ștergere a acesteia.

(w882)

În fiecare miercuri, de la ora 18.00, la TVR 1 urmărim Breaking Fake News”, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Emisiunea este realizată şi prezentată de Marian Voicu.

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

 

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1