loader
Foto

Galerie foto

UE rezistă, extrema dreaptă câștigă teren | VIDEO

Duminică, 16 iunie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu și echipa emisiunii „Breaking Fake News!” v-a invitat să aflați despre cel mai bun scor înregistrat de partidele de extremă dreaptă din Europa, conspirații din campania electorală, despre ținte ale propagandei Kremlinului și problema kurdă.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Povestea săptămânii, cu Marian Voicu: UE rezistă, extrema dreaptă câștigă teren

Deși partidele de centru au obținut majoritatea mandatelor la recentele alegeri europarlamentare, partidele de extremă dreapta au înregistrat cel mai bun scor din toate timpurile, ocupând peste un sfert din cele 720 de locuri, dominând alegerile în Franța, Austria și Italia și plasându-se pe locul doi în Germania și Țările de Jos. În Franța, președintele Macron a dizolvat parlamentul și a convocat alegeri anticipate avertizând că „ascensiunea naționaliștilor și demagogilor este un pericol pentru națiunea franceză și pentru Europa”.

(w882) Țăranu

Invitat: Andrei Țăranu, profesor, Facultatea de Științe Politice, SNSPA

(w882) Fake 2

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Tarfulea: Fake-uri electorale

Alegerile s-au încheiat. Minciunile, dezinformările și conspirațiile nu au lipsit din campania electorală. Iată câteva dintre strategiile folosite de politicieni pentru a câștiga voturile românilor.

(w882) fake 4

Revista presei fake, cu Horia Grușcă: Echipa deepfake a propagandei ruse vs Olimpiada de la Paris

Un discurs al preşedintei Comisiei Europene, în care aceasta compara dezinformarea cu un virus şi se pronunţa pentru prevenirea răspândirii falsurilor a fost interpretat, inclusiv de către utilizatori români ai reţelelor de socializare, drept o formă de cenzură şi o tentativă de impunere a unei „carantine” informaţionale. Între timp, Franţa a devenit principala ţintă a propagandei Kremlinului, interesată să discrediteze evenimente recente şi viitoare, de la recenta comemorare a debarcării din Normandia la apropiatele Jocuri Olimpice de la Paris.

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram: Problema kurdă

Sunt peste 30 de milioane în Turcia, Iran, Siria și Irak iar regiunea în care trăiesc se numește Kurdistan. Este vorba despre poporul kurd, poporul fără țară, o țară pentru care luptă de mai bine de un secol.

***

Producător: Marian Voicu

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne-am delectat cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1