loader
Foto

Bucurie şi cântec românesc „La masa de Paşti”, la TVR 1

Zeci de artişti petrec împreună o după-amiază relaxantă, cu muzică şi poveşti frumoase. Iuliana Tudor ne-a aşteaptat cu bucate alese „La masa de Paşti”, pe 17 aprilie, de la ora 14.45, la TVR 1.

 

Iuliana Tudor

Ca în fiecare an, Iuliana Tudor şi echipa ei ne-au dat întâlnire „La masa de Paşti”. Se împlinesc, anul acesta, 21 de ani de la prima ediţie a acestui program special dedicat sărbătorilor pascale. Luni, pe 17 aprilie, de la ora 14.45, la TVR 1, ne-am bucurat de cântecul mai multor generaţii de artişti, de la mari interpreţi, care au scris istorie în cultura tradiţională românească, până la tineri ale căror cariere abia încep, reprezentanți ai noii generații, lansați în cadrul talent show-ului „Vedeta populară”.

Românii din afara graniţelor au fostt şi ei invitaţi „La masa de Paşti”, programul fiind difuzat şi la TVR Moldova (de la 14.45) şi la TVR Internaţional (la 15.20).

(w882)

(w882)

Proiectul s-a dorit încă de la început o invitație la petrecere și voie bună, adresată atât vedetelor poftite la masă, cât și telespectatorilor TVR 1. Sărbătorile pascale adună în jurul mesei familia și pe toți cei dragi, prieteni de aproape sau de departe.

(w882)

(w882)

Am petrecut, aşadar, a doua zi de Paşti, alături de Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Mioara Velicu, Ștefania Rareș, Florica Bradu, Nineta Popa, Maria Dragomiroiu, Niculina Stoican, Andreea Voica Maria Loga, Victorița Lăcătușu Cornelia Rednic, Ion Paladi, Nicolae Botgros, Liliana Laichici, Felicia Stoian, Olguța Berbec, Maria Tripon, Alexandru Pugna, Ilie Medrea, Ciprian Roma, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean, Fetele din Botoșani, Grupul Burnasul, Gelu Voicu, Cornelia Căprariu Roman şi Teodora Sîrbu, Gabriel Gorjanu, Sînziana și Ioana Ștefan, Cătălina Rotaru, Cristina Drăgan, Iulia Mihai, Gabriel Treteag, Polina Gheorghe, Marina Roșu, Marioara Man Gheorghe, Andra Matei.

(w882)

(w882)

La masa de Paști s-a cântat, s-au spus povești, s-au depănat amintiri, s-au împărtășit obiceiurile și tradițiile de Paști din toată țara – pe scurt, s-a trăit bucuria de a fi împreună, așa cum se obișnuiește la români.

(w500) Iuliana Tu

foto: Doru Ochea Photography

 

18:30 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

Lansată la finalul anului trecut într-o formulă condensată, campania

”Omul Anului” a atras interesul telespectatorilor, promovând oameni care au făcut fapte, gesturi și proiecte impresionate, demne să inspire pe fiecare dintre noi, dovedind că România este și țara faptelor bune.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

19:30 Omul anului

Reportaj-portret

Episodul 5.

Producator Oana Turcu

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1