loader
Foto

Galerie foto

Bufniţe, floarea-soarelui şi Insula Paştelui, sâmbătă la “Teleenciclopedia”

Sâmbătă, 2 august, de la ora 18.50, cea mai complexă emisiune de ştiinţă şi cunoaştere a TVR 1 vă invită într-o călătorie prin Insula Paştelui şi vă dezvăluie din misterele bufniţelor.

 

Teleenciclopedia

Ce alte subiecte v-am pregătit în această ediţie aflaţi mai jos.

Insula Paştelui

Insula Paştelui din sudul Oceanului Pacific, a găzduit, aproximativ un mileniu, o remarcabilă civilizaţie, a cărei înflorire a fost curmată de un dezastru ecologic. Soarta întemeietorilor săi şi a generaţiilor, ce le-au succedat, nu încetează să preocupe specialiştii din diferite domenii.

Floarea-soarelui

Mândră şi maiestuoasă, strălucitoare în plină glorie, floarea soarelui are pe continental            nord-american, cinci milenii de istorie ca plantă cultivată şi  simbol religios. A ajuns în Europa datorită lui Cristofor Columb, dar a fost ,,adoptată” de agricultori abia la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Galeriile Uffizi

Prezentarea câtorva lucrări importante pentru evoluţia picturii Renaşterii, semnate de Pierro della Francesca, Paolo Uccello, Fra Angelico, Antonio del Pollaiollo, Fra Filippo Lippi, Sandro Botticelli, Domenico Ghirlandaio şi Hugo Van der Goes.

Bufniţele

,,Familia” nocturnelor păsări răpitoare se măreşte, însă doar puii care „luptă” vor supravieţui !

Redactor: Oana Haşegan
Emisiune de: Cornelia Rădulescu

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

0:15 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1