loader
Foto

Galerie foto

Călătorie prin Ialomiţa nobiliară, duminică, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Duminică, 19 iunie, ora 17.00, TVR 1 a difuzat o nouă ediție a emisiunii „Exclusiv în România” dedicată conacului din Manasia şi Muzeul Naţional al Agriculturii, Jocurilor Olimpice moderne şi oraşului natal al lui Mihai Viteazul.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Am hoinărit, în această duminică, alături de Cristi Tabără şi echipa sa, printr-o regiune mai puţin cunoscută din tara noastră, judeţul Ialomiţa. Ce unicate, ce oameni interesanţi şi ce obiective turistice ne oferă această zonă am aflat într-o nouă ediţie „Exclusiv în România”, pe 19 iunie, de la ora 17.00, la TVR 1.

(w882) cristi tab

Călătorii noştri îşi stabilesc cartierul general în oraşul Slobozia, iar până în localitatea Manasia, unde se află un frumos conac, sunt doar 60 de kilometri. Locul este elegant şi recent reabilitat, restaurarea clădirilor şi a domeniului durând cinci ani şi necesitând o sumă de două milioane şi jumătate de euro. Aici aflăm istoria interesantă şi plină de controverse a boierilor de altădată care au stăpânit, vremelnic, acest loc.

(w882)

(w882)

Mai departe, drumeţii „Exclusiv în România” se îndreaptă spre localitatea Broşteni, la doar 50 de kilometri de Slobozia, unde a trăit unul dintre cei mai bogaţi români din istoria modernă, Evanghelie Zappa. Acesta a pus bazele Jocurilor Olimpice moderne, a fost unul dintre fondatorii Academiei Române şi - nu în cele din urmă - a contribuit la apariţia primei ediţii a Dicţionarului Explicativ al Limbii Române.

(w882)

(w882)

Chiar în orasul Slobozia, vizităm şi un loc unicat în ţara noastră, Muzeul Naţional al Agriculturii. „Aici se vede felul în care moşii şi strămoşii noştri şi-au cultivat şi câştigat pâinea cea de toate zilele, dar şi felul în care s-a transformat agricultura de subzistenţă, bazată pe seceră şi coasă, într-una modernă, cu batoze şi tractoare”, povestesc membrii echipei „Exclusiv în România”.

(w882) muzeu

(w882)

Tot în apropriere de Slobozia, la doar 40 de kilometri, ajungem la un obiectiv turistic pe lângă care mulţi trecem fără să ştim: Oraşul de Floci. Este unicul oraş medieval din România peste care nu s-a suprapus o aşezare modernă, dar şi locul unde s-a născut marele nostru voievod Mihai Viteazul.

(w882) medieval

(w882)

Suficiente motive să ne păstrăm un loc în faţa micului ecran şi în această duminică, pe 19 iunie, de la ora 17.00, când vedem la TVR 1 noi locuri ce merită vizitate într-un episod în premieră „Exclusiv în România”.

(w882) masa

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:00 Vorbeşte corect!

( best of ) Special *Gianina Corondan (1)

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1