loader
Foto

Galerie foto

Călătorii în Țara Galilor și pe Insula Paștelui, sâmbătă, la Teleenciclopedia

Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 18:50, la TVR 1 și pe TVR+, am urmărit o nouă ediție a emisiunii Teleenciclopedia. Am poposit în Italia, Țara Galilor, pe Insula Paștelui și apoi în Canada.

 

Teleenciclopedia

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

BASILICA SAN FRANCESCO DIN ASSISI (ep.4/4)

Personalitatea complexă a ilustrului prerenascentist Giotto di Bondone, nutrită de un talent excepțional și de trăiri intense, și-a găsit expresia, pentru întâia oară, în realismul picturii sale cu profund mesaj religios, ce împodobește Basilica San Francesco din Assisi.

ARMATE MINIATURALE

Specii gregare: crabi, furnici legionare, albine, păianjeni, lăcuste.

ŢARA GALILOR (ep.1/12)

Gazda acestui film, Iolo Williams, ne invită să-l însoţim într-o fabuloasă călătorie, pornind din largul coastelor comitatului Pembroke – unde se află Insula Ramsey, ce adăposteşte una dintre cele mai bogate rezervaţii naturale din Ţara Galilor.

RAPA-NUI (ep.1/3)

Aproximativ un mileniu, Insula Paştelui din sudul Oceanului Pacific a găzduit o remarcabilă civilizaţie, a cărei înflorire a fost curmată de un dezastru ecologic. Soarta întemeietorilor săi şi a generaţiilor ce le-au succedat nu încetează să preocupe specialiştii din diferite domenii.

SANATORIILE PUILOR. Pecarii (ep.11)

La Grădina Zoologică din Vancouver, Penny – un pui de porc pecar – s-a născut cu picioarele din faţă deformate. Totuşi, datorită fizioterapiei şi îngrijirilor acordate de Cindy Hulst, „juniorul” va putea să se deplaseze singur, după doar şase săptămâni.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan.

O emisiune de Cornelia Rădulescu

***

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1