loader
Foto

Galerie foto

Călătoriile familiei Ceauşescu

Seria „Adevăruri despre trecut” continuă la TVR 1 cu dezvăluiri din culisele întâlnirilor dintre cuplul Ceaușescu și capetele încoronate ale lumii. Urmăriţi un nou episod duminică, 17 mai, de la 14:30.

 

Adevăruri despre trecut

UPDATE: Ediţia este disponibilă pe TVR +

Într-o perioadă în care românii nu aveau pasașport și puteau numai visa la călătorii în străinătate, Ceaușeștii și suita băteau lumea în lung și în lat, uneori în vizite oficiale care durau și o lună de zile. Numărul celor care îi însoțeau era impresionant. Din „cooperativa Alaiul”, așa cum numește interpreta Elenei Ceaușescu, prof. Violeta Năstăsescu, din delegațiile care îl însoțeau pe Ceaușescu făceau parte consilieri, ofițeri de securitate, miniștri, interpreți, dar și bucătarul, ospătarul sau coafeza.

Remarcabil este că în acea perioadă întrețineam relații atât cu țări socialiste, cât și cu democrații capitaliste. Ceaușescu a vizitat Cambodgia, Nepalul, Iranul, țări din Africa și America de Sud, dar și Norvegia, Suedia, Danemarca, Beneluxul, culminând cu SUA și celebra vizită în Marea Britanie din 1978.

„Cum se prezentau Nicolae și Elena Ceaușescu în aceste vizite, dar și care era substratul lor, vă arătăm duminică, de la 14.30, pe TVR1 și TVR+, într-o ediție de colecție care aduce mărturii în premieră ale interpretei de limbă engleză Violeta Năstăsescu, ale aghiotantului Elenei Ceaușescu, col. Ion Chițoiu și ale unuia dintre piloții cuplului, comandor Viorel Onica”, spune Sorana Stănescu, realizatoarea TVR a acestui episod.

***

Despre „Adevăruri despre trecut”

Noua serie lansată de Televiziunea Română – „Adevăruri despre trecut” - dezvăluie cele mai bine păzite secrete ale epocii de aur. Realizatorii seriei pornesc la drum din budoarul „Ilenuţei tractorista” şi de la cele mai picante secrete ale „faraoanei” Elena Ceauşescu, apoi continuă cu poveşti adevărate despre munca patriotică şi blestemul repartiţiilor, dar vor arăta telespectatorilor şi culisele fascinante ale prieteniei romano-chineze. Seria va mai pune pe tapet viaţa „prinţişorului Nicu” şi va căuta să demonstreze, cu argumente valide, cum a reuşit Ceauşescu să plătească datoria externă a ţării.

Pe scenariile scrise de prof. univ. Lavinia Betea, realizatorii Irina Luca, Sorana Stănescu, Roxana Tarhon, Raluca Rogojină şi Radu Dănilă vor îmbina imagini de arhivă, prezentate pentru prima dată în 26 de ani, cu imagini din prezent şi interviuri în exclusivitate cu oameni politici, foşti miniştri, foşti apropiaţi ai cuplului Ceauşescu, personaje care au acceptat pentru prima dată să apară public de la Revoluţie încoace.

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1