loader
Foto

Prima semifinală Eurovision, în direct la TVR | VIDEO

Pe 18 mai a avut loc prima semifinală Eurovision 2021, cea în care a participat și reprezentanta României, Roxen. În Finală s-au calificat Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia și Ucraina.

 

România a intrat în competiție pe poziția 13, alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia și Ucraina.

(w882) Roxen echi

Fanii din cele 16 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Regatul Țărilor de Jos, Germania şi Italia au decis, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală. Fanii (cu exceptia celor care locuiesc în România) au putut vota piesa interpretată de Roxen - “Amnesia” de până la 20 de ori de pe același număr de telefon, sau prin aplicația de pe site-ul oficial al concursuluiwww.eurovision.tv.

Conform regulamentului Eurovision, românii de acasă nu au avut dreptul să voteze pentru reprezentanta țării noastre, deci votul românilor din străinătate este cel care a putut înclina balanţa calificării României în marea finală.

Voturile primite de la publicul din străinătate contează în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

Cei care au vrut să susţină România, în perioada alocată votării (care se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 16 piese), au putut vota 13 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app.

Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente au fost afişate în fiecare ţară de televiziunea publică ce transmite concursul, dar şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială facebook.com/eurovision.romania.

Fanii și-au putut vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,19 euro/SMS), de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

***
Foto: EBU / Thomas Hanses

21:00 Petrecere...cu cântec!

Prezintă Iuliana Tudor

În grila de primăvară, Televiziunea Română va oferi publicului o serie de emisiuni care să readucă în prim plan muzica populară românească și personalități artistice extraordinare ale folclorului românesc, oameni care au devenit modele pentru atâtea generații de tineri artiști și care prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă.

"Petrecere...cu cântec!" este un show muzical de divertisment, amplu și complex, având ca principal invitat o personalitate de top din folclorul românesc. Acesta va avea alături, la rândul său, prieteni, colegi de scena și de generație, dar și tineri interpreți aflați la început de drum, lansați și susținuți de Televiziunea Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

23:05 Garantat 100%

* Moderator Cătălin Ştefănescu

Invitat CosminPopa, istoric

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

 
Românul care a contribuit la descoperirea mileniului, în colecţia „Români universali”, la TVR 1 | VIDEO

Pe 20 şi 27 mai, Cristian Tabără ni-l prezintă pe profesorul şi cercetătorul Sorin Istrail, coordonatorul echipei care a lucrat la întoc­mi­rea ...

„Războaiele sfinte”, teoriile conspirației privind praful saharian, dezinformarea în cadrul concursului Eurovision și conflictul dintre englezi ...

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

 

#tvr1