loader
Foto

„Cântecele Munților” se cântă, se joacă şi se privesc la TVR 1

Din 8 octombrie, timp de opt săptămâni, am urmărit evoluţia celor 600 de artişti pe scenele Festivalului Internațional de Folclor desfăşurat la Sibiu. Duminică, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Iuliana Tudor

Parada portului popular, spectacole în aer liber, animaţii culturale în spaţii neconvenţionale, ateliere de dans, un eveniment tradiţional cu specific culinar – toate acestea, într-un festival de renume, cu o existenţă de aproape o jumătate de veac. Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” este un proiect cultural care transformă Sibiul, an de an, într-o veritabilă capitală a folclorului și tradițiilor de pretutindeni. Anul acesta s-a desfășurat cea de-a 48-a ediție a acestui eveniment, cuprins în calendarul mondial al prestigiosului Consiliu Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice.

Ca de fiecare dată, Televiziunea Română este partener al festivalului, astfel că telespectatorii TVR 1 se vor putea bucura de atmosfera de sărbătoare ce însoţeşte întotdeauna evenimentul. Timp de opt săptămâni, în fiecare seară de duminică, putem urmări evoluţia pe scenele festivalului a celor 600 de artişti sosiţi la Sibiu cu această ocazie. Din 8 octombrie, Iuliana Tudor ne aşteaptă de la ora 21.00, la TVR 1.

(w882) Iuliana Tu

Pe 8 octombrie, vedem la TVR 1 deschiderea oficială a festivalului, iar gazdele evenimentului, Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul Junii Sibiului, alături de Ansamblul Folcloric Veteranii Junii Sibiului, Ansamblul Folcloric Ceata Junilor și artiștii Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Adrian Neamțu, Paula Medrea, Alina Pinca și Veta Biriș ne încântă cu un spectacol folcloric de excepţie, cu specific românesc.

(w882) seara roma

Tot în prima ediţie, cunoaștem ansamblurile din cele 9 țări participante în acest an la Festivalul „Cântecele Munților”: „Monarca de México” - Mexic, „Lublin” - Polonia, „Achna Forest”- Cipru, „Polytonic Orchestra Katerini” - Grecia, „Strămoșeasca” - Republica Moldova, „Svetozar Markovic” - Serbia, „University 2” - Georgia, „Sonechko” - Ucraina, „Timișul”, „Arcanul” - Suceava, „Armânamea” – Ovidiu, „Cununița” UVVG Sântana - Arad, „Arcanul” - Fundu Moldovei, „Veteranii Junii Sibiului”, „Ceata Junilor”, „Cindrelul-Junii Sibiului” și ansambluri din județul Sibiu.

(w882) seara 1

„Festivalul Cântecele Munţilor este un proiect muzical complex şi complet! Organizatorii au demonstrat an de an dorinţa de a surprinde la modul cel mai plăcut publicul spectator şi telespectator. Anul acesta veţi putea urmări la TVR 1 o ediţie cu totul specială. Momente în premieră şi invitaţi de top ai muzicii româneşti – o reală olimpiadă a foclorului mondial! Vă aştept cu drag duminică seară!”, ne invită gazda evenimentului, Iuliana Tudor.

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” este organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu. Manager - Silvia Macrea.

foto: Facebook.com

15:00 Akzente

(I)

Distincţie pentru Ovidiu Ganţ.

Zilele literaturii germane la Reşiţa.

Sărbătoarea Paştilor la Sânpetru.

Producător Alex Mihăilescu

Transmisiune directă +înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Portret Daniel Spătar.

Producător Alex Mihăilescu

Transmisiune directă +înregistrare

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1