loader
Foto

Cântecele neamului se ascultă şi se păstrează în „Tezaur folcloric”, pe TVR 1

Interpreţi români, dar şi din Serbia s-au unit într-un glas pentru păstrarea şi promovarea valorilor culturii tradiţionale româneşti. Duminică, 28 ianuarie, ora 13.00, la TVR 1 urmărim noi momente din Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”.

 

Tezaur folcloric

Interpreţi tineri români, dar şi din Serbia, precum şi mari nume ale folclorului românesc s-au unit într-un glas pentru păstrarea şi promovarea valorilor culturii tradiţionale româneşti. S-a întâmplat pe scena Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, desfăşurat la începutul toamnei 2023. Iar duminică, 28 ianuarie, cântecele neamului răsună la „Tezaur folcloric”, cea mai iubită emisiune de folclor prezentată de Gheorghiţa Nicolae la TVR 1.

(w882)

Vom putea reasculta Orchestra de Muzică Populară a Românilor din Voivodina, condusă de Roman Bugar şi Graţian Petrovici, în momente excepţionale, pregătite cu minuţiozitate şi rigurozitate, care dau străluciri de Tezaur cântecelor noastre.

Ne vom bucura de frumusețea cântecelor și a costumelor populare de pe tot cuprinsul țării și de momente de o sensibilitate aparte. Artişti tineri, dar şi celebrităţi ale momentului urcă pe scena sacră a folclorului românesc pentru a bucura publicul de acasă, după ce au fost aplaudaţi de publicul albaiulian: Ioana Ardelean, Firuţa Cina, Marin şi Roman Bugar, Antonela Ferche Buţiu şi Liviu Buţiu, Florentina şi Petre Giurgi, Adrian Benţa, Laura Lavric şi Nicolae Furdui Iancu, acompaniaţi de Orchestra de Muzică Populară a Românilor din Voivodina.

(w882)

(w882)

Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” rămâne o pledoarie pentru cântecul, portul şi graiul românesc. Este singurul festival cu susţinere privată şi unul dintre cele mai apreciate din ţară. Ediţia din anul 2023 a fost un omagiu adus fondatorilor acestui eveniment: prof. Stelian Stoica – dirijorul şi directorul Ansamblului Jidvei România, prof. Sergiu Cipariu – directorul Festivalului, ing. Liviu Necşulescu - organizatorul Festivalului şi Preşedinte SC Jidvei.

De peste 20 de ani această coproducţie, realizată de cele două echipe, Jidvei şi cea a emisiunii „Tezaur folcloric”, are scopul de a pune în valoare şi de a promova tot ceea ce înseamnă cultură naţională, tineri merituoşi şi talentaţi, artişti mari, formaţii tradiţionale, familii de interpreţi, orchestre şi interpreţi din ţară, dar şi din afara graniţelor ei.

Prezintă: Gheorghiţa Nicolae

Producător: Roxana Pletea-Popuşoi

7:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Şuşurincă

Producător Monica Ancuţa

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

 

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la filmul de aventuri „Spirite neîmblânzite" (Man from Snowy River – Australia, 1982).

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

„Ora Regelui”, la TVR 1: Vizita familiei regale la Ministerul Apărării Naţionale

Imaginea și povestea Reginei Maria a României au ajuns în fermecătorul castel din Marsilia Château de la Buzine. Întâlnirea Majestăţii Sale ...

 

#tvr1