loader
Foto

„Câştigă România”, un nou sezon la TVR 1

„Câştigă România” – singurul quiz-show de cultură generală cu tematică românească – revine la TVR cu patru ediţii pe săptămână.

 

Virgil Ianțu
Câştigă România!

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Publice a aprobat, în şedinţa din 29 februarie 2024, realizarea unui nou sezon al emisiunii, care va fi difuzată pe TVR 1, de luni până joi, începând cu ora 21.00.

Producţia – un concurs unic pe piaţa media din România, prezentat de Virgil Ianţu şi realizat în parteneriat cu Zucchero Media - provoacă telespectatorii să îşi testeze cunoştinţele despre ţara noastră şi să-şi îmbogătească cultura generală. În acelaşi timp, emisiunea este parte a misiunii publice a Televiziunii Române de promovare a educaţiei, culturii şi valorilor româneşti.

În fiecare ediţie, în platoul de filmare se află trei concurenţi care trebuie să răspundă corect la cât mai multe întrebări de cultură generală şi să străbată, virtual, mai multe judeţe de pe harta României.

De-a lungul celor 13 sezoane difuzate până în prezent, s-au realizat 40 de castinguri, peste 600 de ediţii şi au fost folosite aproximativ 34.000 de întrebări. În emisiune au participat peste 1.000 de concurenţi, şase au fost câştigători ai marelui premiu, iar cinci dintre ei au primit câte un autoturism.

„Câştigă România!” a fost selecţionată la cea de-a 12-a ediţie a Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), o premieră absolută în istoria TVR, dar şi în finala „International Format Awards 2018”, la secţiunea „Cel mai bun format de game show de studio”, o competiţie internaţională care premiază cele mai valoroase formate de televiziune.

Emisiunea „Câştigă România”, devenită brand al Televiziunii Române, va fi difuzată şi pe TVR INTERNAŢIONAL, TVR MOLDOVA şi pe platforma TVR+, asigurând promovarea, la nivel internaţional, nu doar a postului public de televiziune, ci şi a României.

 

 

1:30 Dincolo de alb şi negru (R)

Producător Ioana Mureşan

(Reluare)

2:20 Anchetele comisarului Antonescu (R)

Documentar.

O emisiune de Dan Antonescu. Producator Dana Ștefănescu

X

(Reluare)
 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1