loader
Foto

Cea mai longevivă emisiune din Europa, printre preferatele publicului, la TVR 1

De 65 de ani la TVR. Emisiunea „Viaţa satului” continuă să înregistreze audienţe remarcabile la TVR 1. Duminică, 21 ianuarie, programul despre şi pentru oamenii din mediul rural s-a clasat pe locul al treilea în topul programelor de la televiziunile generaliste. Iată ce subiecte urmărim în ediţia din 28 ianuarie.

 

Viaţa satului

Se poate spune că este cea mai longevivă emisiune din Europa, nicio altă televiziune națională europeană nu a păstrat o emisiune un timp atât de îndelungat! „Viaţa satului”, de la TVR 1, se numără în continuare printre favoritele publicului.

(w882)

(w882)

Duminică, 21 ianuarie, pe intervalul ei de difuzare (10.30-12.52), emisiunea care prezintă şi propune soluţii pentru problemele ce ţin de lumea satului a fost în top 3 al celor mai urmărite programe de la televiziunile generaliste. În medie, la nivel naţional, 234.000 de telespectatori au urmărit reportajele, interviurile şi ştirile aduse special pentru cei interesaţi de „Viaţa satului”, audienţa TVR 1 situându-se poziţia a treia, după ProTV şi Antena 1. „Viaţa satului” a fost de asemenea în top 3 al celor mai vizionate programe pe interval, pe publicul urban şi pe cel comercial. Cel mai vizionat minut al emisiunii, înregistrat la ora 12.50, a adunat în faţa micului ecran, la TVR 1, 472.000 de telespectatori (2,7% rating şi 10% cotă de piaţă), aceştia fiind interesaţi de cea mai nouă serie de reportaje despre vaca de carne din rase rustice. De ce merită să creştem animale din rase rustice puteţi afla aici, iar materiale despre acest subiect vor putea fi urmărite şi în ediţia din 28 ianuarie a emisiunii „Viaţa satului”, când aflăm totul despre rasa Aubrac.

(w882)

O vorbă din bătrâni spune că nimeni nu munceşte mai mult decât un fermier... Poate doar soţia acestuia... Pentru toţi aceşti lucrători ai pământului, din domeniile producţiei agricole şi zootehniei, Gabriel Gherghescu, producătorul emisiunii „Viaţa satului”, a lansat de curând rubrica „Fermier în Europa”. Pornind de la întrebările telespectatorilor în materie de agricultură, economie, specialişti şi reprezentanţi ai autorităţilor vin să explice şi să ofere propuneri, idei, soluţii pentru preocupările, frământările fermierilor. Duminică, 28 ianuarie, invitatul lui Gabriel Gherghescu la această rubrică va fi Florian Ciolacu, directorul Clubului Fermierilor Români.

Programul dedicat vieţii rurale, dar care ne priveşte pe toţi mai clarifică duminică, 28 ianuarie, în rubrica „Atenţie la normele sanitar-veterinare!”, tot ce trebuie să ştie telespectatorii pentru sănătatea lor, a hranei, a animalelor. Un specialist ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) va fi invitatul lui Gabriel Gherghescu pe acestă temă.

(w882)

Şi pentru că oamenii au nevoie de informaţii în timp real, din şi pentru zona rurală, la „Viața satului” urmărim şi Jurnalul satului, cu ştiri din domeniul agricol şi economic.

Problemele, realizările, dorinţele fermierilor sunt prezentate chiar de ei în emisiunea „Viaţa satului”. Duminică de duminică, de la ora 10.30, la TVR 1. Înregistrările emisiunii pot fi vizionate online pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Lansată pe 10 martie 1957, „Viața satului” este o emisiune brand a Televiziunii Române, un program premium care se menține între preferințele a sute de mii de telespectatori.

 

17:15 Frumoasa mincinoasă

Frumoasa mincinoasă (THE FORBIDDEN MARRIAGE-Coreea de Sud, 2022)

* Comedie romantică. De şapte ani, familia regală şi membrii guvernului din regatul Joseon încearcă să-i găsească tânărului rege Lee Heon o nouă consoartă, după ce prima lui soţie a murit, lăsându-l cu inima frântă. Spre nemulţumirea populaţiei, a fost impusă şi o lege prin care nicio femeie nemăritată n-are voie să se căsătorească, până când regatul nu va avea o nouă regină. Atmosfera mohorâtă de la curtea regală se schimbă odată cu apariţia pitorească a unei fete neobişnuite: Ye So-Rang, frumoasă şi isteaţă, care se dă drept medium ca să-şi câştige existenţa. Arestată şi adusă în faţa regelui, fata declară că palatul este bântuit de spiritul fostei lui soţii, pe care ea îl poate chema din lumea de dincolo. Angajată să câştige încrederea regelui şi să ajute la restabilirea ordinii în regat, Ye So-Rang trebuie să-şi continue şirul de minciuni şi să se pretindă posedată de spiritul răposatei prinţese, ceea ce provoacă în mod inevitabil şi mai multe încurcături. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

18:30 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

Lansată la finalul anului trecut într-o formulă condensată, campania

”Omul Anului” a atras interesul telespectatorilor, promovând oameni care au făcut fapte, gesturi și proiecte impresionate, demne să inspire pe fiecare dintre noi, dovedind că România este și țara faptelor bune.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, a fost Ion Dragne, avocat.

Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer chimist din lume, în galeria „Români universali”

Pe 13 mai, Cristian Tabără ne prezintă o româncă a cărei voinţă a răsturnat mentalităţi în întreaga lume. Un episod în premieră al emisiunii se ...

 

#tvr1