loader
Foto

Galerie foto

Cetatea Gerasa şi splendorile Toscanei, la Teleenciclopedia

Teleenciclopedia continuă lecțiile de sâmbătă seara, despre lume și civilizațiile ei. TVR 1 vă invită pe 11 iulie, de la ora 18:50, la o nouă ediție a emisiunii pe care o puteți urmări online pe TVR +.

 

Teleenciclopedia

Sumarul ediţiei din mijlocul lunii Cuptor vă oferă motive de reverie şi lectură. Iată subiectele:

Comori toscane

Ajungem la Pisa, unde descoperim Museo dell’Opera del Duomo, inaugurat în anul 1986. Aici sunt adăpostite numeroase sculpturi, icoane, odăjdii, manuscrise, monumente funerare sau ornamente ce au aparținut, odinioară, edificiilor sacre din marmură albă – Catedrala, Baptisteriul, Turnul Înclinat și Camposanto.

Capochierul

Continuăm lecţiile despre capochier. Dincolo de utilizările lui practice, capochierul era încărcat de semnificaţii magice. Pe care le descoperim în ediţia din 11 iulie a Teleenciclopediei.

Gerasa

La 48 de kilometri de Amman – pe malurile apei curgătoare Chrysorrhas (Râul de Aur), unde se întindea ţinutul biblic al Galaad-ului – a fost întemeiată străvechea cetate Gerasa.

Armata delfinilor

Puii de delfin învaţă să prindă pește, iar micuţii din colonia păsărilor Muredo iau primele lecţii de zbor. În larg, la 500 de km distanţă, ,,armata delfinilor” vânează bancul de sardine, în compania unor rechini extrem de agresivi – Galeocerdo Cuvier.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan. O emisiune de Cornelia Rădulescu.

***

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare. Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1