loader
Foto

Civilizația Rapa Nui şi caii beduinilor, la Teleenciclopedia

Aventura cunoaşterii a făcut din nou popas la TVR 1 și online pe TVR+, în ediţia de sâmbătă, 22 august, a emisiunii Teleenciclopedia, de la ora 18:50.

 

Teleenciclopedia

Ediţia este disponibilă online pe TVR +.

Vă prezentăm sumarul ediţiei din 22 august:

Pasiuni ecvestre. Beduinii

La Wadi Rum (în Iordania), beduinii din tribul Huwaytat transmit tradiţiile creşterii cailor ,,pur-sânge arab” din generaţie în generaţie.

Ţara Galilor

Liliecii cu potcoavă (Rhinolophus hipposiderosus) hibernează în donjoanele castelelor fortificate din sud-estul Ţării Galilor, în vreme ce alte specii de păsările sălbatice sunt atrase de zonele portuare.

Arahnofobia

O necunoscută mai puţin înseamnă o frică mai puţin La Teleenciclopedia din 22 august, învăţăm să ne înfrângem teama de păianjeni, pentru că vom afla ce este arahnofobia.

Civilizația Rapa Nui

În 1825, un echipaj de exploratori englezi constata că nicio statuie Moai nu mai era în picioare pe Insula Paştelui, unde exploratorul britanic James Cook debarcase cu numai 51 de ani în urmă. Civilizația Rapa Nui se afla în declin.

Sanatoriile puilor. Cimpanzeii Bonobo

Pe coasta de vest a Statelor Unite, la San Diego, Tutapenda, un mascul în vârstă de o lună, şi Mali, o „domnişoară” de trei luni – amândoi din „neamul” cimpanzeilor bonobo (Pan paniscus) – au fost adoptaţi de o angajată de la zoo.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan. O emisiune de Cornelia Rădulescu.


***

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare. Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1