loader
Foto

Claudiu Lucaci și invitații lui au pus punct săptămânii de ştiri, la Ultima ediţie

Programele electorale, eliminarea taxelor, discriminarea şi toleranţa au fost subiecte dezbătute duminică, 23 octombrie, de la ora 14:30, în direct la TVR 1 şi pe TVR+.

 

Claudiu Lucaci
Ultima ediţie

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Într-o lume care trăieşte şi gândeşte „la secundă”, deciziile care ne afectează viitorul par a fi lovite de vremelnicia pasiunilor şi trăirilor de moment. Analiza este înlocuită de păreri, iar reperul pare o simplă ţintă în mişcare. În acest context, Ştirile TVR readuc în programul TVR 1 Ultima ediţie, o dezbatere a ideilor, aşezată şi fără agresivitate, cu şi despre România. Jurnalistul TVR Claudiu Lucaci ne propune să încheiem săptămâna cu o radiografie a stării naţiunii, difuzată în direct, în fiecare duminică, la 14.30, imediat după Telejurnal.

În prima întâlnire la Ultima ediţie din această toamnă invitații lui Claudiu Lucaci au fost jurnaliștii Ion M. Ioniță și Alecu Racoviceanu. Emisiunea din 23 octombrie trece în revistă cele mai importante evenimente din săptămâna care tocmai se încheie: moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei Raluca Prună, protestul părinţilor la o şcoală din Argeş unde învaţă un copil diagniosticat cu ADHD, aglomeraţia la orele de vârf din mijloacele de transport, eliminarea vizelor pentru români de către Canada, din decembrie 2017.

Subiectele puse în discuţie de Claudiu Lucaci la Ultima ediţie de duminică vizează programele electorale anunţate de formaţiunile politice, propunerea PSD de eliminare a peste 100 de taxe, printre care şi taxa radio-tv, combaterea discriminării şi limitele toleranţei. Pe parcursul emisiunii, telespectatorii TVR 1 pot interacţiona cu moderatorul şi invitatul său prin intermediul social media.

Din 23 octombrie, Claudiu Lucaci şi invitaţii săi intră în culisele întâmplărilor care ne-au influenţat viaţa de zi cu zi în săptămâna care stă să se încheie. Finala evenimentelor săptămânii se dispută în Ultima ediţie, duminică, de la ora 14.30, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1