loader
Foto

Școala din România și tensiunile din Europa, marți la „Prim-plan"

Marți, 9 februarie, de la ora 21:00, Claudiu Lucaci şi invitaţii lui au dezbătut teme de actualitate din educație și politică externă, în emisiunea „Prim-plan", difuzată la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Claudiu Lucaci

Emisiunea este disponibilă online pe TVR+

Primul subiect abordat de Claudiu Lucaci în ediția de marți, 9 februarie, a emisiunii Prim-plan a fost Școala românească, de la profesorul model la elevul agramat.

Invitatii care au analizat această temă au fost dr. Ciprian Fartuşnic de la Institutul de Științe ale Educatiei; dr. Marian Staş, membru în Comisia de Evaluare; conf. univ. dr. Diana Cismaru, SNSPA.

În a doua parte a dezbaterii de marți, subiectul a fost Europa, prinsă într-o noua cursă a înarmării. Invitatii care care au comentat, alături de moderator, actualitatea internațională din această perspectivă au fost generalul Alexandru Grumaz şi Dragoş Tăbăran, jurnalist senior, Știri Externe.

Emisiunea se difuzează în direct, de la ora 21:00, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Telespectatorii pot adresa întrebări invitaţilor emisiunii Prim-plan din această seară pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR. Răspunsurile invitaţilor vor putea fi urmărite la Prim-plan.

***

De luni până joi, după Telejurnalul de la ora 20, telespectatorii TVR 1 sunt invitaţi la un program de dezbateri şi analize privind principalele subiecte ale zilei. Luni, ați putut urmări emisiunea moderată de Adrian Bucur. Claudiu Lucaci aduce invitaţi relevanţi la Prim-plan marţi, Mădălina Puşcalău Dobrovolschi conduce dezbaterile de miercuri, iar joi, Alina Stancu încheie seria emisiunilor Prim-plan la TVR 1.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR +, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1