loader
Foto

Galerie foto

Colindăm în satul poetului Nicolae Labiş, la „Exclusiv în România”

Pe 23 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, aţi fost invitaţi să petreceţi Crăciunul  exclusiv în România cu colinde şi pregătiri pentru masa de sărbatoare. Cristi Tabără şi echipa lui ne-au dat întâlnire la Mălini.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

În preajma Craciunului, echipa Exclusiv în România petrece sărbătorile în Bucovina. Mai exact, la Mălini, un sat unde cetele de colindători încă păstrează cu bucurie tradiția. Prin urmare, în această ediție specială, telespectatorii au parte de colinde şi bucate tradiţionale.

(w882)

Ajuns în zonă, Cristi Tabară vizitează mănăstirea Slatina, ctitorită de Alexandru Lapușneanu, locul unde, de altfel, este și înmormântat domnitorul. Vizita este prilej pentru a restabili, măcar parțial, adevărul istoric, dincolo de nuvela lui Costache Negruzzi, care i-a adus faima domnitorului mai mult decât realizările din perioada de domnie.

Mălini este satul în care s-a născut poetul Nicolae Labiș, iar Lorelei Mihală a vizitat casa memoriala și a aflat mai multe despre perioadă în care el a copilărit în sat de la colega lui de bancă. Veronica Pascanuț are astăzi 81 de ani și spune despre Labiș că era un “băiat râzător”, care nu suporta minciuna.

(w882)

Tot la Mălini, echipa întâlnește unul dintre interpreții autentici ai locului, recunoscut de Ministerul Culturii drept “tezaur uman viu”.

Așadar, pe 23 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1 și TVR+, sunteți invitați să petreceți Crăciunul - Exclusiv în România cu colinde și pregătiri pentru masa de sărbatoare.

(w882)

Jurnalist Lorelei Mihală

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1