loader
Foto

Colinde din toată ţara, vechi de secole. „Iată, vin colindători!”, la TVR 1

Grupuri de colindători şi vedete ale folclorului românesc ne bat în poartă în seara de Ajun. Iuliana Tudor îi întâmpină sâmbătă, 24 decembrie, ora 20.45, la TVR 1.

 

Iuliana Tudor

Ca în fiecare an, Naşterea Domnului este vestită prin colinde tradiţionale şi cântece de Crăciun, aduse din toată ţara în seara de Ajun. Iuliana Tudor ne aşteaptă sâmbătă seară, într-un cadru feeric, alături de grupuri de colindători şi vedete ale folclorului românesc. „Iată, vin colindători!” este programul devenit tradiţie la TVR 1. Îl urmărim de la ora 20.45 şi intrăm în atmosfera sărbătorii ce bate la uşă.

(w882) copii

(w882) Iuliana Tu

„Obiceiul colindatului începe de Ajun, pe 24 decembrie, şi continuă până pe 6 ianuarie, de Bobotează. Anul acesta, vă aşteptăm într-un loc de poveste, la Casa Timiş, în judeţul Prahova, într-un spectacol de lumini, cu colinde tradiţionale, foarte vechi, provenind din toate zonele ţării”, ne invită Iuliana Tudor la concertul de sâmbătă seară, în care vom afla şi obiceiuri ale colindatului, din vechime şi până astăzi.

(w882) paine

(w882)

(w882)

Vin să ne colinde la TVR 1 grupul de colindători din Gura Humorului - Maria Macovei și Sorin Filip; grupul de colindători din Banat: Liliana Laichici, Felicia Stoian, Carmen Popovici Dumbravă, Georgiana Necșa, Adrian Stanca, Dumitru Teleagă, Ciprian Pop, Dorinel Gavriluț Pîrvoni, Bujor Polhac (taragot); grupul de colindători din Muntenia, cu Maria Tănase Marin; grupul de colindători din Hunedoara: Ciprian Roman, Bogdan Toma, Cristian Fodor, Ovidiu Olari și Ovidiu Homorodean; grupul de copii „Mlădițe ilfovene”, cu Marioara Man Gheorghe și Grigore Gherman; grupul de colindători din Bucovina, cu Elena Pădure, Alexandra Dan, Liliana Ursachi și Diana Lungu, Mihai Hrincescu (cobză), Alexandru Cozaciuc (fluieraş); grupul de colindători din Alba: Ilie Medrea, Sebastian Stan, Cătălin Hașa, Aurel Lupu, Aurelian Adam; grupul de colindători „Bujorelul” din Drăgănești-Olt, coordonator - prof. Florian Marghidanu; Ansamblul Țara Vrancei, cu Maria Murgoci; grupul de colindători din Retiș, judeţul Sibiu, cu Marcel Părău; grupul de colindători din Ansamblul „Burnaşul”; Ansamblul Maria Tănase, cu Niculina Stoican; Ansamblul Țara Vrancei - Obiceiurile cu măști; Urșii de la Dărmănești, judeţul Bacău, precum şi interpreţii Daniela Condurache, Dan Doboș, Cornelia Ciobanu.

(w882)

(w882)

Colindătorii trec şi graniţele ţării. Programul „Iată, vin colindători!” se vede şi la TVR Moldova (de la 23.10) şi TVR Internaţional (tot sâmbătă, la 22.30).

 

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1