loader
Foto

Galerie foto

Comori săseşti păstrate peste veacuri, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Cristi Tabără şi echipa au aşteptat telespectatorii duminică, 12 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR 1 HD, cu noi surprize.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Echipa Exclusiv în România n-a propus, pentru 12 ianuarie, o călătorie într-o zonă care altădată era locuită de saşi, dar în care acum au rămas doar tradiţii şi monumente ce amintesc de acestă etnie pe atunci înfloritoare.

(w882) Exclusiv i

Primul popas a fost la biserica fortificată de la Cincu. În urmă cu sute de ani, localitatea era una prosperă, aici era chiar şi un judecător, lucru mare pentru acele vremuri. Oamenii gospodari din Cincu au ridicat o biserică mare, cât o catedrală, care dăinuieşte şi în ziua de astăzi. Locaşul de cult este unic în Transilvania, deoarece îmbină trei stiluri arhitectonice – basilic, gotic şi baroc. Brigitte Boghian este un inimos custode al bisericii, care prezinta oricărui turist curios povestea frumoasă a locaşului, dar şi a comunităţii săseşti din care face parte. Tot aici aflăm şi despre sărbătoarea Lolelor, o frumoasă tradiţie săsească, reînviată după mulţi ani.

(w882) Exclusiv i

(w882) Exclusiv i

De aici, s-a ajuns acasă la Uwe şi Horsti, aflând foarte multe lucruri despre pasiunile unor oameni care pot fi inspiraţie pentru oricare dintre noi.

(w882) Exclusiv i

Mai departe, lângă Braşov, într-un loc secret, echipa emisiunii a întâlnit un căutător de trufe şi pe căţeluşa lui specializată în găsirea acestora, pentru a afla câteva taine ale meseriei.

(w882) Exclusiv i

Pe finalul emisiunii, a fost oglindit farmecul cetății de la Feldioara, un loc nou pe harta obiectivelor turistice, restaurat în urmă cu doi ani. Deşi acest loc este cunoscut ca unul construit în urmă cu sute de ani de către saşi, cei de aici au descoperit că cetatea a fost construită de cavalerii teutoni, în 1211.

(w882) Exclusiv i

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

 

#tvr1