loader
Foto

Galerie foto

Concert aniversar Maria Dragomiroiu, la TVR 1

60 de ani de viaţă şi 35 de ani de carieră artistică aniversaţi într-un concert cu care a ajuns la inima publicului şi pe care TVR 1 îl oferă din nou telespectatorilor săi timp de trei duminici - pe 14, 21 şi 28 ianuarie, de la ora 21.00. Prezintă Iuliana Tudor.

 

Iuliana Tudor

Este una dintre doamnele cântecului popular românesc. Artista a ajuns şi a rămas în vârful ierarhiei muzicale graţie talentului, dăruirii şi pasiunii pentru folclor autentic. De aproape 45 de ani, Maria Dragomiroiu este fără încetare o prezenţă strălucită pe scenele din ţară şi din străinătate, fiind adulată de publicul de toate vârstele. Înzestrată cu deosebite calităţi vocale, cu un timbru special, o vivacitate şi un dinamism aparte, Maria Dragomiroiu dă viaţă cântecului, îl încarcă cu emoţie, reuşind să ajungă direct la inimile publicului.

(w882)

„Cântecul şi dragostea s-au luat de mână ca să facă viaţa mea veselă şi bună. Fiecare cântec e o parte din sufletul meu pe care o dăruiesc de 35 de ani publicului şi primesc înapoi dragostea lui neţărmurită. Vă aştept la Sala Palatului, la un spectacol de înaltă ţinută artistică, să ne sărbătorim prin cântec împreună”, aşa suna invitaţia artistei Maria Dragomiroiu pentru concertul susţinut de ea pe 22 octombrie 2015. Înregistrarea acestui concert, prin care Maria Dragomiroiu a aniversat la 60 de ani de viaţă şi 35 de ani de carieră artistică, poate fi urmărită la TVR 1 în trei părţi, pe 14, 21 şi 28 ianuarie, de la ora 21.00.

(w882)

I-au fost alături în spectacol artişti de valoare ai scenei româneşti, pe care îi vom vedea la TVR 1: Petrică Mâţu Stoian, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu, Mioara Velicu, Văru’ Săndel, Olga Bălan, Marcel Pavel, Andreea Bănică, Annes, Adrian Enache, Aurelian Temişan, Raoul. Interpreţii au fost acompaniaţi de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Vedeta TVR Iuliana Tudor a fost gazda evenimentului, iar regia artistică a spectacolului - semnată de unul dintre profesioniştii TVR, Elise Stan.

Telespectatorii TVR 1 au putut urmări în premieră acest spectacol pe 1 ianuarie 2016.

Foto: Daniel Robert Dinu, iConcert.ro


16:00 Care pe care

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1