loader
Foto

Concert eveniment la TVR: "Ziua Culturii Naţionale"

Vineri, de la 21.10, TVR 1 şi TVR MOLDOVA au transmis Concertul eveniment "Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2021" organizat de Ministerul Culturii și Centrul Național de Artă Tinerimea Română la Ateneul Român.

 

Vineri, de la 21.10, TVR 1 şi TVR MOLDOVA au transmis Concertul eveniment "Ziua Culturii Naţionale - 15 ianuarie 2021" organizat de Ministerul Culturii și Centrul Național de Artă Tinerimea Română la Ateneul Român, în parteneriat cu Guvernul Romaniei, Ministerul Culturii, SRR şi Televiziunea Română.

În prima parte a evenimentului, Orchestra Română de Tineret sub bagheta lui Cristian Mandeal ne-au propus un program cu lucrări simfonice românești, semnate de George Enescu,  Bela Bartok şi Sabin Păutza.

(w882)

În partea a doua a evenimentului, Orchestra Română de Tineret s-a aflat pe scenă împreună cu formația Direcția 5 și dirijorii Ionel Tudor și Andrei Tudor, într-un program de piese moderne din repertoriul formației transpuse, inedit, în aranjament simfonic.

(w882)

Fanii Direcţiei 5 au avut surpriza să asculte, în această nouă orchestraţie, cântece îndrăgite precum: “O zi de primăvară”,” Din prima până în ultima zi”,” Ai un loc”,” Am nevoie de tine”,” Dac-ai ști”,”Te iubesc”,” Povestea noastră”,”Ce dacă”.

(w882)

De pe scena Ateneului Român nu au lipsit momentele lirice în care actorul Adrian Păduraru, prezentatorul întregului spectacol, a recitat din creaţia eminesciană.

În cadrul evenimentului au fost prezentate mesajele de Ziua Culturii Naţionale din partea mai multor oficialităţi, în frunte cu Preşedintele României, dl. Klaus-Werner Iohannis.

 

 

1:30 Dincolo de alb şi negru (R)

Producător Ioana Mureşan

(Reluare)

2:20 Anchetele comisarului Antonescu (R)

Documentar.

O emisiune de Dan Antonescu. Producator Dana Ștefănescu

X

(Reluare)
 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1