loader
Foto

Concursul "Toacă-n suflet, cânt în cer", la "Universul credinței"

Duminică, 23 iunie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1, TVR MOLDOVA, TVR Internațional și online pe TVR+. A doua parte a emisiunii începe la ora 8:30.

 

Universul credinţei

În prima parte a emisiunii, Rafael Udriște vă prezintă Jurnalul de știri „Universul Credinței”.

Sfântul Sinod în ședință de lucru

La Reședința Patriarhală a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod.

A consemnat Corneliu Vlad Matache.

(w882) Sinod

Sfințire la biserica Sfântul Spiridon

Catedrala Sfântul Spiridon Nou din București a primit Ungerea cu Sfântul și Marele Mir în cea de a doua zi de Rusalii când Biserica a sărbătorit Sfânta Treime.

Jurnalist Corneliu Vlad Matache

(w882) Spiridon

Pelerinajul tinerilor la Buciumeni

Pe data de 17 iunie, de ziua Sfintei Treimi, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, a avut loc un pelerinaj al tinerilor la Mănăstirea Buciumeni care și-a sărbătorit hramul.

Au participat peste 1.000 de tineri și peste 100 de slujitori ai altarelor.

A consemnat Lucia Toader.

(w882) Hram Buciu

Procesiune de Rusalii la Cluj

În Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, la Cluj-Napoca a avut loc tradiționala Procesiune de Rusalii la care au participa peste 2.000 de credincioși ortodocși alaturi de un impresionant sobor de preoți, avându-l în frunte pe ÎPS Andrei Andreicuș, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Salajului. Toți participanții s-au rugat pentru roadele câmpului.

Jurnalist Daniel Vistorovschi

(w882) Procesiune

Inaugurarea unei case pentru copii

Pe data de 18 iunie, în localitatea Branistea din județul Galați, Centrul social multifuncțional pentru copii " Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfinții Români" și-a deschis porțile. Cu prilejul sfințirii sale, au avut loc și alt e evenimente ce se înscriu în activitatea cultural-misionară a Eparhiei.

A consemnat Lucia Toader

"Toacă-n suflet, cânt în cer"

Săptamâna trecută, zeci de copii din toată țara și din străinătate, împreună cu părinții și preoții lor parohi, au venit în localitatea ieșeană Pârcovaci, la concursul "Toacă-n suflet, cânt în cer". Ajunsă la cea de a IX-a ediție, competiția a fost organizată de protopopiatul Hârlău, în parteneriat cu Școala Gimnazială Pârcovaci și Fundația "Solidaritate și sperantă"- Hârlău.

Jurnalist Paula Tăbârcă

Sărbătoare la Constanța

De ziua Pogorârii Duhului Sfânt, în Duminica Rusaliilor a fost sărbătoare în parohia "Sfântul Nectarie Taumaturgul, Sfântul Teodor Tiron și Sfântul Luca al Crimeei". În mijlocul credincioșilor s-a aflat episcopul locului, I.P.S.Teodosie. Cu acest prilej, a avut loc și sfințirea crucii bisericii.

A consemnat Lucia Toader

Parastas pr. Iustin Pârvu

(w235) Iustin ParLa mănăstirea Petru Vodă a avut loc parastastul de 6 ani de la plecarea la cele veșnice a părintelui Iustin Pârvu.

Jurnalist Rafael Udriște

Moștenirea Părintelui Iustin

La împlinirea a șase ani de la trecerea la Domnul a marelui duhovnic de la Mănăstirea Petru Vodă, în Muzeul Unirii din Iași a avut loc un dublu eveniment comemorativ: Conferința "Moștenirea Părintelui Iustin", precum și lansarea albumului omagial de fotografii "Duhovnicul-100 de ani cu Părintele Iustin".

A consemnat Paula Tăbârcă

- Sărbătorile săptămânii

Jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu vorbește despre cele mai importante repere ale calendarului ortodox din această săptămână.

- Povestea de duminică

Povestea din această duminică este despre ospăt și "masa bucuriei", chiar dacă tristețile celor care se bucură de hrana caldă a acestor ospețe se simt în fiecare cuvânt.

Jurnalist Lucia Toader

- Sărbătoare la Poienile Izei

Anul acesta, Rusaliile au venit la Poienile Izei cu mai multe daruri: trei monahi, fii ai satului, au primit titlul de cetățean de onoare; iar ziua sfințirii țarinei a avut parte de o participare numeroasă, înainte de care oamenii s-au bucurat de primul festival al comunei. A fost o triplă reușită!

A consemnat Răzvan Bucuroiu

Editorialul săptămânii

Prin Skype, în direct cu colegul nostru Răzvan Bucuroiu.

(w235) Jilava 1În partea a doua a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 8:30, puteți urmări:  „Bucuria Credinței”, un dialog al colegului nostru Andrei Victor Dochia cu Pr. Constantin Necula.

O nouă serie filmată, de această dată, la Închisoarea Jilava de lângă Bucureşti, locul în care au fost închişi, torturaţi si ucişi mii şi mii de români, odată cu instaurarea puterii comuniste în România.

Reportaj “Strămutarea la ceruri”

Vă propunem să rememoram evenimentele tragice din spatele construcției Sistemului Hidroenergetic și de Navigație Porțile de Fier. Insula Ada Khaleh a dispărut atunci sub apele Dunării, 11 sate au fost strămutate, sute de case au fost demolate și mii de vieți au fost distruse.

Printre clădirile demolate s-au aflat biserica din Eșelnița Veche și Mănăstirea veche din Mraconia.

Jurnalist Ileana Gaiță

***

Coordonatori: Ileana Gaiță și Ciprian Dumea

Producător: Andrei Victor Dochia

(w882) Jilava 2

***

Emisiunea poate fi urmărită pe TVR+.

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang.

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

De ce trebuie sa mergem la vot?

Co-moderator Ionuţ Gheorghe

Invitaţi: Prof. Andrei Ţăranu, politolog, istoric, Prof. Bogan Bucur, sociolog, skype Mihai Melinescu, jurnalist TVR,

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1