loader
Foto

Confruntarea campionilor în sezonul 13 „Câştigă România!”, la TVR 1

Din 23 octombrie, Virgil Ianţu ne dă întâlnire în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, în noul sezon al concursului de cultură generală pe teme despre România. Se anunţă o bătălie a vârfurilor, a celor mai buni, dar şi a orgoliilor, pentru că doar câştigători ai ediţiilor din sezoanele anterioare sunt din nou concurenţi!

 

Virgil Ianțu
Câştigă România!

Virgil Ianţu a dat startul celui de-al 13-lea sezon „Câştigă România!” luni, 23 octombrie, la TVR 1. În ediţii săptămânale, de o oră şi jumătate, difuzate lunea, ora 21.00 (cu redifuzare vinerea, de la 22.30), cei mai carismatici şi bine pregătiți concurenți pe care am avut bucuria să-i cunoaștem în cele 12 sezoane și peste 600 de ediții de până acum ale singurului concurs de cultură generală despre România sunt din nou invitaţii lui Virgil Ianţu.

Unii dintre ei s-au remarcat prin șarm, alții prin strategie, unii au fost foarte cuminți și concentrați, alții, din contră, expansivi și foarte vorbăreți. Toți au, însă, un numitor comun: au cucerit publicul! Îi vom reîntâlni şi îi vom admira din nou în studioul emisiunii străbătând virtual judeţele României şi arătându-ne cât de mult îşi iubesc ţara prin cunoştinţele deţinute în materie de istorie, geografie, tradiții folclorice, culturale şi spirituale sau personalități ale României.

Virgil Ianţu: „Câştigă România! nu este doar un concurs, e un mod de viaţă, e curiozitatea de a fi interesat de ţara ta, de oamenii şi valorile ei, e bucuria de a călători şi a cunoaşte, e plăcerea de a gusta din bucate tradiţionale şi dorinţa de a învăţa în fiecare zi ceva nou! Să ne păstrăm bunele obiceiuri, să credem în puterea educaţiei şi să încercăm fiecare, atât cât putem, să facem bine în jurul nostru!”. Acestei comunităţi de oameni curioşi şi generoşi ne invită Virgil Ianţu să ne alăturăm şi în noul sezon „Câştigă România!”: „Niciunul dintre cei prezenţi în concurs nu e neapărat motivat de câştigul material, ci mai ales de bucuria de a fi un exemplu pentru cei care iubesc emisiunea şi ţara, într-o perioadă în care cu toţii avem nevoie de pace, educaţie, bucurie”, mai punctează gazda emisiunii.

Sezonul 13 „Câştigă România!” va fi unul de excepție! În fiecare ediţie, la TVR 1, trei concurenţi câştigători ai uneia sau mai multor ediţii din primele 12 sezoane se întrec în cunoştinţe de cultură generală. Ca şi până acum, quiz show-ul e împărțit în trei runde: primele două sunt runde eliminatorii (după fiecare dintre ele, un concurent părăsește concursul), iar a treia este o rundă bonus, în care câștigătorul ediției poate să adune premii în bani, ba chiar să își dubleze câștigul. Pentru a câștiga ediţia fiecărei săptămâni, concurenții trebuie să aleagă răspunsul corect dintre cele 4 variante oferite de programul software al concursului.

(w882)

Au spart gheaţa şi au venit în prima ediţie a sezonului 13 „Câştigă România!”: economistul Cristian Ştefănescu, câştigătorul a nu mai puţin de 8 ediţii în primul an de concurs, pe când întrebările nu aveau variante de răspuns; Liliana Radu, profesoară de religie la o școală din Târgovişte, fire veselă și răbdătoare, mama unui tânăr violinist, fost concurent şi el la „Câştigă România!” şi poate cel mai popular concurent al emisiunii din toate timpurile, studentul la medicină George Găitan, câştigătorul a 6 ediţii consecutive în 2021. Pe lângă secvențele memorabile cu cei trei concurenţi din înregistrările de arhivă ale emisiunii, ne vom bucura să îi vedem pe cei trei campioni cum se duelează în cunoştinţe generale despre ţara noastră. Iar graţie duratei mult mai generoase a fiecărei ediţii, componenta de divertisment a programului va fi mult mai bine reprezentată: vom avea ocazia să petrecem mai mult timp alături de concurenţi şi să aflăm ce le-a adus participarea la „Câştigă România!”, să ne amuzăm la comentariile şi remarcile gazdei şi să ne îmbogăţim cultura generală.

(w882)

Regulamentul concursului CÂȘTIGĂ ROMÂNIA! - Sezonul 13 - AICI

10:00 Ferma lui Jimmy

(SPRING & AUTUMN AT JIMMY’S FARM, Regatul Unit, 2020)Producători/Regizori: Dominic Longmuir, Gerard McHugh, Nick Wilkinson

Prezentator Jimmy Doherty

* Documentar. Primăvara e în floare la ferma lui Jimmy Doherty din Suffolk. Pe uriaşa întindere de peste 80 de hectare îşi au căminul purcei, oi şi vite, dar Jimmy a construit şi un parc zoologic dedicat animalelor sălbatice exotice. Împreună cu echipa de supraveghetori, el îngrijeşte 80 de specii diferite. De la asistarea naşterilor de miei şi de pui de ren până la îngrijirile speciale acordate capibarelor şi tapirilor, varietatea lucrărilor şi a provocările este foarte mare. Un exemplu este prinderea unui suricat obraznic care a evadat din ţarcul dedicat, şi care, drept urmare, a primit numele Steve McQueen…

Episodul 1. Redactor Laura Bălan

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr1