loader
Foto

Consumatorul înșelat, comerciantul sancționat

Ce sunt practicile comerciale neloiale, înșelătoare și agresive, susceptibile să denatureze comportamentul economic al consumatorilor? Care este rolul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor? Am putut revedea o ediție „Oamenii și Legea” despre aceste subiecte, pe 18 ianuarie, de la ora 13.00, pe TVR 1.

 

Oamenii și Legea

Care sunt pașii pentru a face o sesizare și pârghiile legale pentru a rezolva un conflict apărut între cumpărător și vânzător și cum se poate repara prejudiciul suferit? Aflăm la „Oamenii şi legea”.

Un contract cu o bancă în care s-au strecurat clauze abuzive, un bun cumpărat care nu este conform, o mâncare de la restaurant care nu corespunde cerințelor calitative, sunt câteva dintre cazurile cu care ne confruntăm în calitate de consumatori. Totul trebuie să respecte anumite norme, iar odată acestea „ocolite” de prestatorii de servicii, sau vânzătorii de produse, drepturile noastre de consumator sunt încălcate.

Uniunea Europeană elaborează norme pentru protejarea siguranței și a drepturilor consumatorilor, inclusiv în domenii foarte dinamice precum comerțul online, aprovizionarea cu energie și serviciile financiare. De asemenea, sprijină centrele europene ale consumatorilor, care oferă ajutor în soluționarea litigiilor transfrontaliere.

(w882) Oamenii si

Ediția s-a difuzat în premieră pe 18 decembrie 2023.

***

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU
JURNALIST TV
  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

„Profesioniştii

O ediție In Memoriam este programată la TVR1 sâmbătă, 11 mai, de la ora 23.30. Puteți urmări dialogul Eugeniei Vodă cu Bernard Pivot, în ...

„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

 

#tvr1