loader
Foto

Copiii, victime ale violenței sexuale. Cum îi protejăm?

Din nefericire, copiii din România cunosc prea puține despre formele de abuz sexual și ezită să vorbească despre acest lucru atunci când devin victime. Miercuri, 19 iulie, ați revăzut la TVR 1 o ediție a emisiunii ”Oamenii și Legea” în care s-a abordat acest subiect.  

 

Oamenii și Legea

În această ediție a emisiunii „Oamenii şi legea” se discută despre cum definim, recunoaștem și prevenim agresiunea sexuală asupra minorilor, ce trebuie să facă victima, cui se poate adresa pentru ajutor și care sunt pedepsele prevăzute de lege pentru agresori.

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU este Corina VOICU, judecător.

(w882)

Conform modificărilor legislative recent intrate în vigoare, audierea unei persoane vătămate în vârstă de până la 14 ani va avea loc în prezenţa unuia dintre părinţi, a tutorelui sau a persoanei ori a reprezentantului instituţiei căreia îi este încredinţat minorul spre creştere şi educare, precum și în prezența unui psiholog.

(w882)

Potrivit datelor oficiale furnizate de instituţiile juridice, la nivelul anului 2021, patru din cinci sesizări - având ca obiect infracțiuni împotriva libertății și integrității sexuale comise asupra minorilor - s-au soluționat cu clasarea faptelor sau cu renunțarea la urmărirea penală; ponderea cea mai redusă s-a înregistrat în cazul violului (74%) și agresiunilor sexuale (73%), ponderea cea mai ridicată în cazul racolării minorului în scopuri sexuale (92%).

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIŞTI TV

• Raluca AMZĂR

• Delia APOSTOL-HANZELIK

• Rareş COTINGHIU

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

Program de difuzare:

Redifuzare 19.07.2023 TVR 1 – ora 13:00

Redifuzare TVR Info – 19.07.2023, ora 22:10 şi 20.07.2023, ora 01:30

Reluare TVR 1 – 20.07.2023, ora 06:00

 

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

„Profesioniştii

O ediție In Memoriam este programată la TVR1 sâmbătă, 11 mai, de la ora 23.30. Puteți urmări dialogul Eugeniei Vodă cu Bernard Pivot, în ...

„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

 

#tvr1