loader
Foto

Corupția, infracțiune pedepsită de lege

În situația în care v-au fost încălcate drepturile în urma săvârșirii unor infracțiuni de corupție sau dacă aveți cunoștință despre petrecerea unor astfel de fapte, unde vă puteți adresa? Aflați detalii urmărind o ediție  a emisiunii „Oamenii şi Legea” ce se redifuzează vineri, 26 mai, de la ora 13:00, pe TVR 1 și TVR+.

 

Oamenii și Legea

Cu toții am auzit de luare de mită, trafic sau cumpărare de influență, dar câți dintre noi știm că acestea sunt încadrate ca infracțiuni de corupție si condamnate de legea penală română? Ce alte infracțiuni sunt considerate a fi asimilate infracțiunilor de corupție? Care sunt pedepsele aplicabile?

(w882)

Invitatul Mihaelei OLARU este Cristian ENE, avocat, Baroul Bucureşti.

(w882)

Corupția reprezintă folosirea discreționară a poziției sau funcției, prin recurgerea la mijloace ilicite sau ilegale, în scopul obținerii unor interese personale sau de grup. Pentru ca o faptă de corupție să constituie infracțiune și, prin urmare, să fie supusă sancțiunilor penale, trebuie să întrunească elementele prevăzute de legea penala. Care sunt acestea?

(w882)

Procesul penal este o activitate ce urmărește constatarea la timp și în mod concret a faptelor ce constituie infracțiuni, astfel încât persoana care a săvârșit o infracțiune să fie trasă la răspundere penală. Există patru faze: urmărirea penală, camera preliminară, judecata și punerea în executare a hotărârilor penale de condamnare rămase definitive.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU

(w882)

JURNALIŞTI TV

  • Raluca AMZĂR
  • Delia APOSTOL-HANZELIK
  • Rareş COTINGHIU

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU
***
Program de difuzare:

Redifuzare TVR 1 – 26.05.2023, ora 13:00

Redifuzare TVR Info – 26.05.2023, ora 00:15

Reluare TVR 1 – 27.05.2023, ora 06:00

 

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 37

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

6:55 Imnul României

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1