loader
Foto

Crăciunul şi Revelionul pe rit vechi, în emisiuni dedicate minorităţilor, la TVR1

Cum aniversează armenii, ucrainenii, romii şi ruşii lipoveni din România sărbătorile sfârşitului de an aflăm în emisiunile echipei Alte Minorităţi din 9 - 15 ianuarie, la TVR 1.

 

Maghiara de pe unu
Akzente
Convieţuiri
Opre roma

Echipele redacţionale ale programelor pentru minorităţi ne poartă în fiecare săptămână prin diversa lume a etniilor naționale. Și pentru că unele minorități respectă calendarul iulian, săptămâna aceasta vedem programe despre Crăciunul și Anul Nou pe stil vechi. Aflăm, aşadar, despre maghiari, germani, albanezi, armeni, bulgari, cehi, croați, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, maghiari, polonezi, romi, ruși lipoveni, ruteni, sârbi, slovaci, tătari, turci, ucraineni, în emisiunile ce le sunt dedicate şi în această săptămână la TVR 1.

Luni şi marţi, aşa cum ne-au obişnuit, prietenii de la „Maghiara de pe unu” ne pun la curent, de la ora 15.00, cu activităţile şi proiectele comunităţii maghiare din ţara noastră.

Miercuri, pe 11 ianuarie, de la ora 15.00, Camelia Văcaru ne aduce noutăți la într-o nouă ediţie „Conviețuiri”. Vedem altfel timpul, în rubrica săptămânală „Calendar Etnic”, sărbătorim Crăciunul armenesc, aflăm cum arată începutul anului pentru ucraineni și care sunt proiectele Departamentului pentru Relații Interetnice pentru 2023.

(w882) Conviețui

Christel Ungar Ţopescu ne propune joi, la „Akzente”, tot de la 15.00, un subiect ce pune în valoare noua Capitală culturală a Europei: retrospective şi perspective, la Timişoara. Emisiunea ne mai aduce reportaje de la Simpozionul Germanilor din Româ​nia, la Bad Kissingen, noutăţi de la Colegiul Naţional „Johannes Honterusʺ şi o vizită la expoziţia de fotografie Josef Fischer.

La „Opre Roma”, megem în comunitatea romă din Vâlcea și aflăm cum sărbătoresc Crăciunul acolo. Se întâmpă vineri, 13 ianuarie, la aceeaşi oră, într-o ediție realizată de jurnalista Daniela Boboș.

(w882) Opre Roma

Tot vineri, de la 15.55, facem o călătorie etnică la „#Europolis”, pentru a descoperi sărbătorile de iarnă în comunitatea rușilor lipoveni, într-o ediție semnată de Nicoleta Epure.

Prietenii emisiunilor dedicate minorităţilor naţionale altele decât maghiară şi germană pot interacţiona cu echipele realizatoare pe pagina de facebook Alte Minorități.

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Oamenii și legea: Partajul la divorț

Oamenii și legea: Partajul la divorț

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Atunci când se despart, soţii pot să facă partajul. Cum se împart bunurile, care sunt regulile, opţiunile, costurile? În ediţia de joi, 23 ...

Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...