loader
Foto

Crăciunul şi Revelionul pe rit vechi, în emisiuni dedicate minorităţilor, la TVR1

Cum aniversează armenii, ucrainenii, romii şi ruşii lipoveni din România sărbătorile sfârşitului de an aflăm în emisiunile echipei Alte Minorităţi din 9 - 15 ianuarie, la TVR 1.

 

Maghiara de pe unu
Akzente
Convieţuiri
Opre roma

Echipele redacţionale ale programelor pentru minorităţi ne poartă în fiecare săptămână prin diversa lume a etniilor naționale. Și pentru că unele minorități respectă calendarul iulian, săptămâna aceasta vedem programe despre Crăciunul și Anul Nou pe stil vechi. Aflăm, aşadar, despre maghiari, germani, albanezi, armeni, bulgari, cehi, croați, evrei, germani, greci, italieni, macedoneni, maghiari, polonezi, romi, ruși lipoveni, ruteni, sârbi, slovaci, tătari, turci, ucraineni, în emisiunile ce le sunt dedicate şi în această săptămână la TVR 1.

Luni şi marţi, aşa cum ne-au obişnuit, prietenii de la „Maghiara de pe unu” ne pun la curent, de la ora 15.00, cu activităţile şi proiectele comunităţii maghiare din ţara noastră.

Miercuri, pe 11 ianuarie, de la ora 15.00, Camelia Văcaru ne aduce noutăți la într-o nouă ediţie „Conviețuiri”. Vedem altfel timpul, în rubrica săptămânală „Calendar Etnic”, sărbătorim Crăciunul armenesc, aflăm cum arată începutul anului pentru ucraineni și care sunt proiectele Departamentului pentru Relații Interetnice pentru 2023.

(w882) Conviețui

Christel Ungar Ţopescu ne propune joi, la „Akzente”, tot de la 15.00, un subiect ce pune în valoare noua Capitală culturală a Europei: retrospective şi perspective, la Timişoara. Emisiunea ne mai aduce reportaje de la Simpozionul Germanilor din Româ​nia, la Bad Kissingen, noutăţi de la Colegiul Naţional „Johannes Honterusʺ şi o vizită la expoziţia de fotografie Josef Fischer.

La „Opre Roma”, megem în comunitatea romă din Vâlcea și aflăm cum sărbătoresc Crăciunul acolo. Se întâmpă vineri, 13 ianuarie, la aceeaşi oră, într-o ediție realizată de jurnalista Daniela Boboș.

(w882) Opre Roma

Tot vineri, de la 15.55, facem o călătorie etnică la „#Europolis”, pentru a descoperi sărbătorile de iarnă în comunitatea rușilor lipoveni, într-o ediție semnată de Nicoleta Epure.

Prietenii emisiunilor dedicate minorităţilor naţionale altele decât maghiară şi germană pot interacţiona cu echipele realizatoare pe pagina de facebook Alte Minorități.

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1