loader
Foto

#creativ cu un chirurg plastician, pasionat de curse de raliu

În această săptămână, la „#creativ”, l-am cunoscut pe Dinu Dumitraşcu, primul medic invitat de Claudia Spătărescu în emisiunea sa. Miercuri, 21 martie, de la ora 00.30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

#CREATIV

Atras de mic de arte vizuale, în special de pictură, Dinu Dumitraşcu a urmat Facultatea de Medicină la Cluj şi a ales să fie chirurg plastician.

O parte din studii le-a făcut în Germania, la Dusseldorf şi Ausburg.

(oar_w460) Creativ Cl

Participă anual la congrese medicale în întreaga lume unde prezintă deseori rezultatul cercetărilor sale. Predă la Universitatea de Medicina din Cluj, în limba română, dar şi în franceză.

(oar_w460) Claudia Sp

(oar_w460) Claudia Sp

„Am vrut neapărat să mergem şi în alte oraşe ale României, să cunoaştem oameni creativi, iar în sezonul 3 am pregătit mai multe episoade filmate la Cluj. Dinu este un personaj foarte interesant: are o pasiune imensă pentru medicină, pentru chirurgie, îi place să se perfecţioneze permanent, însă are şi alte pasiuni pe lângă acestea, cum ar fi cursele de raliu. Pilotează maşini de curse de viteză, ba chiar a câştigat premii la raliuri naţionale”, povesteşte Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii. „Am filmat cu Dinu în parcul copilăriei sale, la clinică, apoi în blocul operator, chiar înainte de o operaţie, la facultatea unde predă, dar şi în Mănăstireni, lângă Cluj, pe un circuit de raliu. Este, cu siguranţă, un episod plin de adrenalină”, mai spune Claudia.

(oar_w460) creativ

Aşa cum ne-am obişnuit, emisiunea #creativ este filmată cu telefonul, cu camere gopro şi camere profesionale din TVR, pentru o alternare rapidă a cadrelor şi un ritm alert de montaj.

(oar_w460) creativ

Imagine: Andrei Coruţ, Florin Ioniţă, Asistent imagine: Dan Marian Clopot, Sunet: Radu Paraschivescu, Postprocesare sunet: George Craioveanu, Ilustrator muzical: Camelia Vasile

Montaj: Robert Kallos

Producător: Alina Amza

Realizator: Claudia Spătărescu

1:50 Lili Marleen (R)

Telecinemateca ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

Dramă. Redactor Cristina Crăciun

X

(Reluare)

3:55 Sport (R)

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1