„#creativ” încurajează cititul de la vârste fragede. În noul sezon, la TVR1 | VIDEO
vineri, 06 mai 2022
„Sunt tineri care merită celebraţi şi încurajaţi să devină modele pentru noua generaţie”, ne convinge Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii. „#creativ” a revenit cu un nou sezon la TVR 1 din 7 mai şi se vede în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30.

Emisiunea „#creativ” începe curajos sezonul cu numărul 10 şi promite să ne facă cunoştinţă cu artişti minunaţi din domenii captivante.

Zeci de tineri din zone creative şi-au împărtăşit deja poveştile lor de viaţă, iar pentru sezonul 10, Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii, continuă să aducă pe micul ecran „tineri creativi, talentaţi, perfecţionişti, empatici, sinceri, cu coloană vertebrală”.

„Sunt aici să vă spun că România are o mână de oameni tineri absolut minunaţi. Este o Românie pe care îmi doresc mult să o văd cât mai des pe stradă, în parcuri, în trafic sau în supermarket! Dar până atunci, sunt fericită să o pot descoperi şi filma pentru telespectatorii TVR 1! Sunt tineri care merită celebraţi şi încurajaţi să devină modele pentru noua generaţie!”, spune Claudia Spătărescu, realizatoarea şi moderatoarea emisiunii. La finalul fiecărei ediţii, gazda emisiunii află de la invitaţii ei ce sfat ar oferi tinerilor dornici să facă meseriile lor.

În noul sezon, care începe la TVR 1 pe 7 mai, este încurajat mai mult decât oricând cititul de la vârste fragede: în primul episod o cunoaştem pe Ana Sipciu, antreprenoare, jurnalistă, cu o experienţă bogată în agenţii de publicitate, dar care a decis înainte de pandemie să se dedice cărţilor pentru copii.

A fondat o librarie cochetă în Cotroceni, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani. „Are o mare pasiune pentru cărţi şi reuşeşte să transmită foarte uşor energia aceasta”, spune Claudia. La „#creativ” o vom cunoaşte şi pe artista Alexandra Mîrzac - ilustratoare, absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, autoare de cărţi pentru copii. Are cărţi plublicate de Tate Publishing, Londra, iar unul din volumele ei este tradus deja în multe limbi (printre care franceză şi coreeană). A câştigat cu această carte, intitulată “Lost”, o menţiune specială la Târgul de Carte de la Shanghai, în 2021. Cu siguranţă, povestea ei şi drumul de la grafică la cărţi ilustrate merită să fie văzute în noul sezon „#creativ”!

(w640)

Actriţa şi coregrafa Flavia Giurgiu ne va captiva cu lumea ei fascinantă şi uşor suprarealistă, plină de umor şi ironie, iar somelierul Marina Samoilă, una dintre puţinele femei din România care a făcut studii în domeniu la Londra, la WSET, ne va aduce mai aproape de pământ şi de roadele sale.

(w640)

„O altă surpriză la fel de frumoasă este prezenţa pictorului Roman Tolici printre #creativii sezonului 10! Un pictor cu o tehnică şi o carieră impresionante, plin de poveşti înţelepte şi un artist adevărat, care se joacă atât de elegant cu acea linie fină dintre realitate şi ficţiune, căutând adevărul, binele şi frumosul!”, mai spune Claudia Spătărescu şi ne îndeamnă să descoperim cu încredere şi alte surprize ale acestui sezon în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30.

(w640)

„Invitaţii aleşi de noi în această emisiune au trecut testul meritocraţiei, sunt tineri care s-au afirmat prin forţele proprii, prin muncă, talent şi perseverenţă, iar rolul meu este să le ofer încrederea de a se exprima cât mai autentic! Şi mai fac ceva: le propun să locuim împreună, timp de câteva ore, într-un spaţiu jucăuş şi creativ, în care totul este posibil!”, adaugă Claudia Spătărescu.

#creativ” este o combinaţie între emisiunea tv şi vlogging-ul, fiind filmată, pe lângă camerele profesioniste, cu telefonul şi cu 3 camere GoPro, în mai multe locuri reprezentative pentru invitaţi. „Tonul este unul relaxat, colocvial, se râde mult şi se spune adevărul. Ritmul montajului este unul alert, în acord cu ritmul lumii în care trăim”.

Realizator şi moderator - Claudia Spătărescu

Producător - Ana Maria Pleşcan

 • 16:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui * Live stadion (16,52) Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 17:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tările de Jos-SUA (meci din optimi) Comentator Emil Hossu Longin Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Khalifa International, Ar-Rayyan
 • 19:00
  Studio Mondial:
  Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/ Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Meteo Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:52
  Live stadion
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Argentina-Australia (optimi) Comentator Dragos Bocanaciu Producător: Daniel Chican /Horatiu Rusu Transmisiune directa de la Stadion Ahmad Bin Ali, Ar Rayyan
 • 23:07
  Studio mondial
  Comentatori : Costin Deşliu/Tudor Furdui Producatori : Daniela Enăchescu/Valentina Stelescu Transmisiune directă st. 2
 • 23:40
  SuperMondial
  Prezintă George Tănase Producător Octavian Pescaru Transmisiune directă din st.2
 • 00:15
  Ora Unirii
  Producător Diana Pascal /
 • 00:20
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă* Best of Invitat Gheorghe Hagi Emisiune de Eugenia Vodă
 • 01:30
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Argentina-Australia (reluare de la ora 21,00)
 • 03:25
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022
  Campionatul Mondial de Fotbal , Qatar 2022 * Tările de Jos-SUA (meci din optimi) (reluare de la ora 17,00)
 • 05:20
  Vorbeste corect!
 • 05:30
  # Creativ
  Producator Claudia Spatarescu