loader
Foto

Galerie foto

„#creativ” la TVR 1: în paşi de dans, coregrafa Ioana Marchidan

A creat coregrafia şi a dansat în spectacole în România şi în străinătate. Lucrează cu mari coregrafi ai momentului. A înfiinţat centrul independent coregrafic Linotip . Dăruieşte din timpul ei unor copii cu probleme. Facem cunoştinţă cu Ioana Marchidan la #creativ pe 10 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

#CREATIV

Claudia Spătărescu ne propune săptămâna aceasta, la #creativ, un personaj autentic, o artistă asumată, care a apărut din cartierul Balta Albă din Bucureşti; un om care dedică fiecare minut, ban şi energie dansului şi artei în general, o creatoare care aduce şi transmite emoţie la fiecare spectacol.

Episodul #creativ de vineri, 10 noiembrie, este dedicat coregrafei Ioana Marchidan. Îl vedem la TVR 1 şi TVR+ vineri, de la 23.00.

(w882)

Iubeşte dansul de mică şi a studiat balet clasic la liceul de coregrafie din Bucureşti. La 18 ani a fost aleasă în baletul Operei Naţionale Române dintre sute de candidate, dar şi-a dat demisia după doar un an, pentru ca a simţit că nu acolo este locul ei. Dar şi pentru că o preocupau alte zone ale dansului.

(w882)

A studiat mai apoi dansul contemporan la UNATC (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică). A reprezentat România la bienala de la Veneţia în 2013.  A creat coregrafia şi a dansat în zeci de spectacole, în România şi în străinătate. În 2017 a înfiinţat centrul independent coregrafic Linotip, unde este director artistic.

(w882)

„Interviul cu Ioana a fost unul dintre cele mai intense pe care le-am făcut vreodată. Cuvintele ei sunt mereu dublate de mişcări şi are o pasiune în glas şi privire care trec de micul ecran, ni se plasează direct în suflet. Şi mai frumos este că ea nu e mereu conştientă de energia pe care o transmite prin cuvânt. Am avut bucuria să cunosc un om plin de emoţie şi, mai ales, plin de iubire pentru dans şi teatru (pentru că Ioana şi joacă, nu doar dansează)”, ne spune Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii, invitându-ne să urmărim ediţia #creativ, de vineri, 10 noiembrie.

(w882)

Filmările au avut loc în Cişmigiu - parcul preferat al Ioanei, într-un colţ mai ascuns, de unde se vede tot parcul -, în clădirea Universul, la Linotip, dar şi în Botanical Bar. Echipa emisiunii a însoţit-o pe Ioana într-o galerie de artă unde sunt fotografii făcute de ea şi altele, în care ea s-a lăsat fotografiată. Aflăm în episodul #creativ de vineri seara că Ioana a dăruit din timpul ei unor copii cu probleme, ba chiar a învăţat împreună cu ei să facă papuşele din fimo cu maximă dexteritate. Printre altele, tot la #creativ, o vedem pe Ioana lucrând intens cu Gigi Căciuleanu, coregraful român atât de îndrăgit.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Aşa cum ne-am obişnuit, emisiunea #creativ este filmată cu telefonul, cu camere GoPro şi camere profesionale din TVR, pentru o alternare rapidă a cadrelor şi un ritm alert de montaj.

(w882)

Imagine: Dinu Mărgărint, Andrei Ţoneş

Asistent imagine: Dragoş Tănase

Sunet: Viorel Popescu

Postprocesare sunet: Mihnea Ciulei

Ilustrator muzical: Camelia Vasile

Montaj: Robert Kallos

Producător: Alina Amza

Realizator: Claudia Spătărescu

Despre #creativ

Sunt profesionişti în domeniile alese, dar, dintr-un motiv sau altul, nu sunt cunoscuţi încă de publicul larg. Sunt oameni complecşi, sinceri, direcţi în exprimare şi asumaţi, având pasiuni puternice şi în afara meseriilor lor. O generaţie autentică, ce merită prezentată autentic. Realizatoarea TVR Claudia Spătărescu face portretul câtorva dintre tinerii energici ai zilelor noastre la #creativ. În fiecare vineri, de la 23.00, la TVR 1 şi TVR+.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1