loader
Foto

Credință, voie bună și istorie la “Exclusiv în România”

TVR 1 vă invită să aflați povestea unor oameni aleși și a unor obiective turistice din Hunedoara și Bihor sâmbătă, 11 mai, de la ora 16.30.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Călătoria începe în comuna Vața de Jos din județul Hunedoara, unde trăiește domnul  Pera Bulz, taragotist talentat, care a căutat mereu filonul autentic al folclorului.

Nu departe de Vața de Jos, în satul Crișan din comuna Ribița, se află Casa Memorială Crișan, omagiu adus lui Marcu Giurgiu, unul din capii Răscoalei de la 1784. Tot aici, în podul bisericii de la Ribița, se află unul dintre cele mai vechi drapele tricolor din Transilvania, țesut cândva pe la 1860.

 

(w882)

Povestea fabulosului muzeu Emilian Achim din Almașu Mare, primul muzeu privat din România recunoscut oficial, dar și povestea celor 15.000 de exponate, povestea vieții colecționarului Achim Emilian sunt aduse în fața dumneavoastră de Cristian Tabără.

 

(w882)

Emisiunea se încheie cu un popas la Mănăstirea Izbuc din județul Bihor, unde se află un izvor unic în Europa. Apa de aici izbucnește la intervale regulate și se spune că are puteri miraculoase. Cristian Tabără a  încercat să afle secretul Izbucului.

 

(w882)

Puteți urmări emisiunea și pe TVR HD sâmbătă, 11 mai, de la ora 16.30.

Prezentator: Cristian Tabără

Producători: Marin Găbudean, Cristina Magearu

 

 

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1