loader
Foto

Cu ochii pe falsa republică Transnistria, la „Breaking Fake News” | VIDEO

Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România a fost invitatul lui Marian Voicu duminică, 2 iunie 2024, ora 19.00, TVR 1, la „Breaking Fake News”, prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Moscova a lansat o adevărată campanie împotriva conducerii proeuropene de la Chișinău. Președinta Maia Sandu este acuzată de diplomația rusă de comportament nazist, iar autoritățile moldovene - de genocid împotriva rusofonilor. România este acuzată că pregătește anexarea Republicii Moldova. Acuzațiile sunt similare cu cele lansate de Moscova împotriva Kievului înainte de invadarea Ucrainei pe scară largă, avertizează experții internaționali.

(w882)

(w882)

(w882)

Despre toate acestea, jurnalistul Marian Voicu a discutat cu Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România, la rubrica „Interviul săptămânii”, în noua ediţie „Breaking Fake News”, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la fondarea primul stat artificial creat de sovietici, Republica Autonomă Sovietică Socialistă Moldovenească, de la care se revendică Transnistria de astăzi. Aici au apărut tezele privind limba moldovenească și poporul moldovenesc. Mai multe informaţii ne va aduce Gabriela Avram la „Istoria și istoriile sale”, duminică, la TVR 1.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Iar la „Conspirația săptămânii”, Tatiana Ţarfulea ne-a explicat de ce propaganda rusă acuză Kievul că ar fi implicat în tentativa de asasinat împotriva premierului Slovaciei, Robert Fico. Atentatul de la Bratislava, este folosit, ca și recentul atac terorist de la Moscova, pentru a învinovăți Ucraina.

(w882)

Trăim vremuri în care informaţiile se răspândesc mai rapid ca niciodată, iar goana după senzaţional determină propagarea unor ştiri ce frizează absurdul. Ce e adevărat şi ce e fals? Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor îşi caută explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu. Duminică, pe 2 iunie, de la ora 19.00, la TVR 1.

3:55 Viaţa satului (R)

Moderator Gabriel Gherghescu

Jurnalişti: Teodor Dumitriu, Bădiţa Dumitru

Producător Gabriel Gherghescu

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 
Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

Icoana Maicii Domnului Lidianca - o nestemată a ortodoxiei

publicat: sâmbătă, 07 septembrie 2024

Mănăstirea Neamț, cea mai veche așezare monahală din Moldova, păstrează între zidurile ei un adevărat tezaur istoric și duhovnicesc. Biserica ...

Fizica cuantică: un pas către necunoscut

Fizica cuantică: un pas către necunoscut

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Tehnologiile care se bazează pe fenomene cuantice sunt azi peste tot în jurul nostru. Urmăriți în acest documentar pașii decisivi care au permis ...

Secretele neuroplasticității | VIDEO

Secretele neuroplasticității | VIDEO

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

Prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea și psihoterapeutul Mircea Ilie Dumitru, invitați în această ediție a emisiuunii “Eu pot”, realizată de ...

 

#tvr1