loader
Foto

Galerie foto

Cu Transilvania în suflet, la Curtea Britanică. Regele Charles al III-lea | VIDEO

Ne-am delectat cu o fascinantă poveste despre legăturile Majestății Sale Regelui Charles al III-lea cu România în ediţia „Ora Regelui” de sâmbătă, 29 aprilie. De la ora 14.30, la TVR 1.

 

Ora Regelui

„Cu România în suflet”, „De ce iubesc România” sau „Am Transilvania în sânge” au titrat, de-a lungul timpului, prestigioase publicații europene, povestind despre atașamentul profund al Alteței Sale Regale Principele de Wales pe atunci, pentru țara noastră.

Interesul Prințului Charles pentru agricultura ecologică, pentru patrimoniul construit și pentru tradițiile rurale ale României a salvat de la uitare satele vechi de sute de ani ale Transilvaniei. Investițiile sale în turism și în viața comunităților, sprijinul adus proiectelor civice și caritabile, precum și declarațiile răsunătoare despre țara care l-a fermecat de la prima vedere au dovedit că Principele Charles este, de câțiva zeci de ani, un promotor al României adevărate.

(w882)

Preocuparea Familiei Regale britanice pentru valorile românești, adânca prețuire purtată Regelui Mihai și înrudirea cu Familia Regală română au contribuit la menținerea legăturii dintre ele. Moștenitorul Coroanei Britanice a vizitat nu doar satele pitorești ale României, ci și instituțiile sale importante, în călătoriile private sau oficiale.

(w882)

Familia Regală română a fost la rândul său, de multe ori invitată la Palatul Buckingham, la Castelul Windsor, locul preferat de Regina Elisabeta, sau la Clarence House, fosta reședință a fiului său, Charles.

(w882)

(w882)

Sâmbătă, 29 aprilie, la TVR 1, „Ora Regelui” ne-a condus, pe firul istoriei, în orașul mic și cochet din Transilvania în care se auzea, cândva, despre o poveste de dragoste, de la un bal vienez, între nepotul regelui german și o contesă cu un zâmbet cuceritor, Claudia Rhedey. Fiică a unor nobili maghiari, Claudia Rhedey s-a căsătorit cu ducele  Alexander de Württemberg. Nepoata lor, Mary de Teck, ajunge soția Regelui George al V-lea, primul monarh britanic al Casei de Windsor. Regina Mary și George al V-lea sunt părinții Prințului Albert, care devine tatăl Reginei Elisabeta a II-a, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii și mama actualului Rege Charles al III-lea. Este istoria incredibilei descendențe a moștenitorului Tronului Britanic și a fascinantei povești despre legăturile Majestății Sale Regelui Charles al III-lea cu România.

(w882)

„Ora Regelui” este programată la TVR 1 sâmbătă, 29 aprilie 2023, ora 14.30, iar la TVR Internațional – sâmbătă, 29 aprilie 2023, ora 16.30. TVR Moldova difuzează ediţia joi, 4 mai 2023, ora 16.00.

Montaj: Nicolaie Cernat

Producător: Lidia Voicu

Realizator:  Camelia Csiki

credit foto: romaniaregala.ro

10:00 Agrostrategia

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

 

#tvr1