loader
Foto

Galerie foto

Culoare, prospețime și bucurie: spectacolul copiilor pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților”. Duminică, la TVR 1!

Copiii de la Școala de Dans Ioan Macrea și Ansamblul Folcloric Ceata Junilor ne invită la o „Călătorie în pași de dans” duminică, 20 octombrie. De la ora 21.00, Iuliana Tudor ne aşteaptă să urmărim spectacolul desfăşurat tot pe scena de la Sibiu  

 

Iuliana Tudor

O nouă seară de folclor de la Sibiu duminică, 20 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 1! Iuliana Tudor ne invită la o călătorie în pași de dans! Este vorba despre un spectacol plin de culoare, prospețime și bucurie, susținut de copiii de la Școala de Dans Ioan Macrea și Ansamblul Folcloric Ceata Junilor. În program: cântece și jocuri populare bulgărești, sârbești, germane, maghiare, grecești, mexicane, ucrainene, americane, italiene.

(w882) Festivalul

Peste 400 de copii cu vârste între 5 și 17 ani își trăiesc copilăria în pași de dans, prețuind tradițiile moștenite din bătrâni și valorile culturale universale.

Înființată în 2012, Școala de dans Ioan Macrea reprezintă locul în care copii și tineri de la 4 până 17 ani învață primii pași din jocul popular românesc, din dorința de a perpetua tradiția începută în urmă cu 8 decenii de Ioan Macrea la Sibiu.

(w882) Festivalul

Spectacole pline de culoare, veselie și folclor românesc autentic din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele Munților” se văd la TVR 1 timp de 7 duminici. Iuliana Tudor e gazda spectacolelor. Ne vom bucura de ritmuri diverse și costume dintre cele mai frumoase, în noua ediţie dedicată Festivalului Internațional „Cântecele Munților”, ediție aflată egida „Junii Sibiului – 80 de ani”.

(w882) Festivalul

În luna august, timp de 5 zile, la Sibiu, a 49-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” a unit țări și continente, prin promovarea elementelor identitare, colorate prin diversitatea culturală a fiecărui ansamblu participant. Sibiul a devenit capitala folclorului internațional, ducând mai departe tradiția organizării unuia dintre cele mai mari festivaluri internaționale din Europa. Spectacole folclorice, ateliere de dans, animații culturale în spații neconvenționale, parada portului popular și un eveniment cu specific gastronomic au încântat spectatorii și vizitatorii Sibiului. Din 22 septembrie, timp de șapte săptămâni, duminică seară, la TVR 1, telespectatorii se delectează să urmărească cele mai spectaculoase momente pregătite de participanți pentru „Cântecele Munților”. Iuliana Tudor ne dă întâlnire, ca de obicei, duminica, de la ora 21.00.

(w882) Festivalul

Peste 800 de artiști, din 8 țări participante, au generat stări intense de bucurie, prin evenimentele care au conturat această ediție, aflată sub egida „Junii Sibiului – 80 de ani”, ansamblul gazdă aflându-se la ceas aniversar.

(w882) Festivalul

(w882) Festivalul

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” este cuprins în calendarul mondial al prestigioasei organizații CIOFF, fiind organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu. Televiziunea Română este partener tradițional al evenimentului folcloric de la Sibiu.

Festivalul International de Folclor Cantecele Muntilor Sibiu 2024 - credit foto: Mihai Turc si Iulia Soroiu

11:00 Ţară, ţară, cine eşti? (R)

Moderator Mădălina Dobrovolschi

Producător Ioana Mureşan

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Culoare, prospețime și bucurie: spectacolul copiilor pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților”. Duminică, la TVR 1!

Copiii de la Școala de Dans Ioan Macrea și Ansamblul Folcloric Ceata Junilor ne invită la o „Călătorie în pași de dans” duminică, 20 octombrie. ...

Bogdan Tănasă – „Omul care construiește destine”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 18 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...

Delia Botea – „Prietena celui mai bun prieten al omului”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 18 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...

 

#tvr1