loader
Foto

Galerie foto

Cum a sărbătorit Familia Regală anul acesta Ziua Naţională a României | VIDEO

Acesta şi alte subiecte despre proiectele Familiei Regale a României pe final de an 2019 ați putut urmări la ediţia din 14 decembrie a emisiunii „Ora Regelui”. De la ora 14.30, la TVR 1 și TVR 1 HD.

 

Ora Regelui

Familia Regală a sărbătorit anul acesta Ziua Națională a României în Iași, orașul regal cunoscut și drept capitala de război a țării. Ziua de dinaintea ceremoniei militare a fost dedicată omagierii Regelui Ferdinand Întregitorul și Reginei Maria.

Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia, au încheiat astfel șirul celor 75 de evenimente publice la care a participat Familia Regală cu ocazia Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri, început la 26 august 2016.

(w882)

“Lumea Majestății Sale” și ”Ultimele convorbiri cu Regele Mihai I”, cele două volume regale prezentate la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, au fost prilejul ca și ieșenii să întîlnească Familia Regală.

(w882)

Primul este o culegere de 45 de eseuri, editată de istoricul Alexandru Muraru și profesorul Daniel Șandru cu ocazia împlinirii a treizeci de ani de la venirea în țară a Custodelui Coroanei.

(w882)

În paginile celei de a doua cărți, se găsesc interviurile Majestății Sale Regele Mihai, oferite realizatorului emisiunii ”Ora Regelui”, între anii 1997 și 2011.

Cei 30 de bursieri sprijiniți anul acesta de Fundația Regală Margareta a României au prezentat expoziția și spectacolul de sfîrșit de an. Artiștii au venit, la Teatrul Național din București, cu o provocare rock. Gala Tinere Talente 2019 a încheiat a 12-a serie de burse prin concertul ”We Will Rock U” și prezentarea colecțiilor de modă realizate de bursieri,.

(w882)

Următorii tineri artiști aspiranți la unul dintre cele mai rîvnite programe așteaptă cu emoție, chiar în aceste zile, rezultatele, sperînd că juriul, format din profesioniști și viitori mentori ai lor, îi va alege printre cei 15 muzicieni și 15 artiști plastici.

Izolarea socială care vine odată cu înaintarea în virstă este, de 29 de ani, o preocupare datorită căreia Fundația Regală Margareta a României creează programe în care atrage tineri și vîrstnici pentru a se ajuta reciproc. Singurătatea bătrînilor a dus la apariția ”Telefonului Vârstnicului”, linia telefonică națională gratuită și confidențială care răspunde nevoilor lor. Centrele Comunitare Generații reconsideră rolul lor social, implicându-i ca voluntari în centre de zi pentru copii din comunitate, iar programul ”Niciodată Singur” îi alină prin prezența voluntarilor tineri la domiciliu și în cămine pentru bătrâni.

Cu toții învățăm din acestea nu doar că bunicii sau foștii nostri dascăli nu trebuie uitați, ci și cum ar trebui să trăim astfel ca bătrînețea să nu aducă însingurarea. Ce emoționant sună cuvinte precum ”Fericiți la adînci bătrîneți”, ”Amintește-ți de cei care te-au făcut mare” sau ”Fii îngerul unui bătrîn” ! O poveste despre inspirație și generozitate.

credit foto: romaniaregala.ro

Emisiunea Ora Regelui poate fi vizionată la TVR după următorul program:

TVR 1 – sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 14.30

TVR International – sâmbătă,  14 decembrie 2019, ora 15.30

TVR MOLDOVA – sâmbătă, 14 decembrie 2019, ora 15.00

 

Prezintă: Bogdan Șerban-Iancu

Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu și Diana Ilica

 

 

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1